I det forgange år slog danskernes forbrug med Dankort igen rekord. Dankortforbruget steg med et tocifret milliardbeløb svarende til en stigning på 2,8 procent. 

Nets, der står bag Dankortet, meddeler, at 2017 blev et nyt rekordår. Danskernes forbrug med Dankort steg med godt 10 mia. kroner sammenlignet med 2016, hvilket svarer til et samlet forbrug på 365 mia. kroner – en stigning på 2,8 procent.

Black Friday, den 24. november, var den dag i 2017, hvor der blev handlet for allermest med Dankortet. For første gang nogensinde endte forbruget på over 2,1 mia. kroner på en enkeltstående dag.

Læs også: Dankortforbruget rekordhøjt i november måned 

Især i december var danskernes shoppelyst – ikke overraskende – stor. I denne måned kom to dage med i top 10 over de mest travle dage med Dankort.

”Årets næstsidste julehandelsdag var en travl dag for Dankortet. Denne dag handlede danskerne for over 1,9 mia. kroner. Selvom det ikke slår rekorden fra Black Friday sidst i november, så ryger 22. december 2017 lige ind på 4. pladsen over de mest travle dage med Dankort i historien,” udtaler Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort, i en pressemeddelelse.

Men hvor mange gange svingnede danskerne så Dankortet? Antallet af Dankortbetalinger slog også rekord og endte på 1,2 mia. transaktioner, hvilket svarer til en stigning på 3,7 procent.