Ifølge Danske Bank steg eksportbarometeret i april til 61,4, hvilket er det højeste niveau til dato. Det vidner om, at der er mere fart på eksportmarkederne end nogensinde før.

Danske Banks eksportbarometer steg i april 2021 fra 60,3 til 61,4, hvilket endnu en gang er rekordhøjt.

Overordnet set løber Danmarks vigtigste eksportmarkeder stadig stærkt, hvor eksporten til Storbritannien, USA og Kina er opadgående. Det er dog særligt i Tyskland og Sverige, at der lige nu er rigtig meget fart på, oplyser Danske Bank.

“I Sverige skal vi helt tilbage til 1994 for at finde en større fremgang. Sverige har en meget konjunkturfølsom industri, som særlig var hårdt ramt for et år siden, da verden lukkede ned. Modsat er der nu lysere udsigter og en stor efterspørgsel efter varer, der nydes særdeles godt af i Sverige,” skriver Danske Bank.

Der er dog også en anden årsag til, at eksportbarometeret buldrer derudad lige nu. Flere virksomheder melder generelt om længere leverancetider, og stigende leverancetider er som regel en indikation på, at man har travlt, hvilket trækker PMI-indeksene op, som eksportbarometeret er bygget på.

 

Hvordan går det den danske modeeksport?

TØJ – Fashion & Business Trends har i en ny digital temaudgivelse undersøgt, hvor hårdt ramt den danske modeeksport blev efter 2020.

Vi har også kigget nærmere på, hvordan Brexit rammer de danske modevirksomheder, og hvorfor danske modebrands er attraktive på det amerikanske marked.

Få en status på den danske modeeksport i temaudgivelsen, der er tilgængelig her.

Foto: Unsplash