Detailomsætningen går tilbage i maj, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I april måned steg den en smule, men nu er vi tilbage på det negative spor med faldt i omsætningen – kun beklædning stiger, men det er dog meget lidt. 

Vi nåede lige at have en enkelt måned, hvor økonomerne trak på smilebåndet og havde håb for danskernes købelyst. Med analysen af maj måneds detailomsætning er vi tilbage i den gamle rille med fald i omsætningen. Sådan lyder meldingen i Danmarks Statistiks detailomsætningsindeks for maj 2022.

I maj faldt detailsalget således med 1,1 procent i forhold til april, når der korrigeres for prisudvikling, normale sæsonudsving samt effekten af handelsdage. Udviklingen i maj sker inden for både kategorien fødevarer og andre dagligvarer samt andre forbrugsvarer, som falder med henholdsvis 1,6 procent og 1,1 procent i maj. Den nedadgående tendens i detailsalget skal også ses i lyset af et nyt historisk lavpunkt i forbrugerforventningerne.

I kategorien beklædning ses en lillebitte stigning på 0,1 procent.

Danmarks Statistik
Fald i detailsalget ved sammenligning med sidste år

Sammenholder man detailsalget fra maj 2022 med maj 2021, er der sket et fald. Når der udelukkende korrigeres for prisudvikling, var det samlede detailsalg 7 procent lavere i maj 2022 end året forinden. Igen skiller beklædning sig en smule ud, da der har været en lille stigning på 0,9 procent i sammenligning med sidste år på samme tid. Kategorierne fødevarer og andre dagligvarer samt andre forbrugsvarer faldt til gengæld med henholdsvis 5,9 og 9,3 procent.

Danmarks Statistik

 

Danmarks Statistik

 

Foto: Unsplash