Forbrugerne skruede lidt ned for handelsfrekvensen i juli, men til gengæld brugte de ganske mange penge, når de handlede. Det er konklusionen i den nye E-handelsanalyse, der også byder på en ny rekord.

Den nye E-handelsanalyse fra Dansk Erhverv viser, at en rekordstor andel handler blev gennemført via en smartphone. Hele 46 procent af alle onlinehandler blev i juli gennemført via en smartphone, og det er ny rekord:

”Det er imponerende højt, men det er ikke så overraskende. Udviklingen har gået i den retning længe, og jeg forventer også, at vi ser rekorden slået inden alt for længe,” siger Simon Bjerremann, e-handelsanalytiker i Dansk Erhverv.

Færre, men større køb

Analysen viser også, at juli var en ganske rolig måned, hvor handelsfrekvensen tog sig et dyk. Lidt under halvdelen af danskerne (43,6 procent) handlede online i løbet af den seneste uge i juli. Det er ca. 3 procentpoint lavere end året til nu, men meget typisk ligger andelen lavere i juli. De to foregående år har juli måned da også haft årets laveste andel handlende.

Den lave handelsfrekvens er dog i nogen grad blevet opvejet af, at forbrugerne har brugt ganske mange penge pr. handel. Gennemsnitsforbruget var i juli 662 kr. pr. handel, hvilket er højere end gennemsnittet hidtil for året.

Forsigtig optimisme

Når vi spørger forbrugerne til deres forventninger for fremtiden, er der en forsigtig optimisme at spore. I juli 12,9 procent forventer at købe mere, mens 9,2 procent i stedet forventer at købe mindre. Netto forventer 3,7 procent at handle mere de kommende 12 måneder ift. det foregående år. Det er lidt bedre end i juni, hvor netto 2,9 procent havde den holdning.

Foto: Unsplash