Hurra! Der er sket en stigning i forbrugertilliden mellem oktober og november. Den er stadig dårlig, men i disse tider må man tage de gode nyheder, man kan få.

Forbrugertilliden for november ligger på minus 30,4 ifølge ny analyse fra Danmarks Statistik. Det er en stigning siden oktober, hvor den lå på minus 37 og ramte et historisk lavpunkt. Gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger på minus 29,2.

Måske har det noget med de kommende højtider at gøre, men der er sporet en markant stigning i købelysten, nu hvor der skal juleshoppes og jagtes gode tilbud til Black Friday.

Kilde: Danmarks Statistik
Der holdes stadig igen, men…

Der bliver stadig holdt igen, når det kommer til anskaffelse af forbrugsgoder. Det kommer til udtryk i analysen ved, at indikatoren er steget betydelig siden mellem oktober og november. I oktober lå indekset på minus 50,7, og i november er det steget til minus 42,3. Gennemsnittet for de seneste seks måneder ligger lidt højere på minus 39,7, så det nuværende er stadig lavere end gennemsnittet.

Derudover oplever forbrugerne, at priserne i dag er markant højere end for et år siden, hvilket stemmer ganske find overens med den voldsomme inflation. Indikatoren for hvordan priserne vil udvikle sig i løbet af de næste 12 måneder, er 6,4 i november. Altså forventer forbrugerne fortsatte prisstigninger, men dog i væsentligt mindre grad, end de gennemsnitligt har gjort over de seneste seks måneder, hvor gennemsnittet lå på 15,8.

Foto: Pexels