Den er god nok: Forbrugertilliden falder endnu en gang og lander i september måned på minus 32,1, hvilket er et betydeligt fald siden august, hvor tilliden lå på minus 25,1, som ellers også var en bundrekord. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik. 

Med et niveau på minus 32,1 rammer forbrugertilliden således det laveste niveau i statistikkens 48-årige historie. Og hvis du føler, at du har læst den historie før, så er den god nok, men minus 32,1 er et nyt historisk lavpunkt. Til sammenligning er gennemsnittet for det seneste halve år på minus 25,2.

Kilde: Danmarks Statistik

 

Sort syn på både familien og landets økonomi

Alle indikatorer er i fald i september måned, men i særdeleshed kategorierne ‘Vurdering af familiens nuværende økonomiske situation’ og ‘Forventninger til Danmarks fremtidige økonomiske situation’. Begge kategorier vurderes væsentligt dårligere, end de gjorde for et år siden, men også lavere end gennemsnittet for de seneste seks måneder. ‘Danmarks økonomiske situation’ lander på minus 55,6. Gennemsnittet for det seneste halve år er på minus 43,1. ‘Familiens økonomiske situationen’ rangeres markant lavere end gennemsnittet for det seneste halv år. I september landede denne indikator på minus 29,4. Gennemsnittet er på 19,7.

Som om det ikke var nok, at vi vurderer vores familiers nuværende økonomiske situation som værende dårlig, så forventer vi også, at den vil være endnu værre om et år. Indikatoren siger minus 9,2. Dertil kan lægges, at de danske forbrugere forventer, at arbejdsløsheden vil stige fremadrettet.

Foto: Unsplash