Brancheorganisationen Dansk Erhverv kæmper for, at detailhandlen bliver en del af genåbningens fase to. Nye beregninger viser, at en genåbning af detailhandlen og restauranter kan sikre op mod 170.000 jobs.

Antallet af ledige er eksploderet siden Danmark lukkede ned i marts måned. Helt nøjagtigt steg bruttoledigheden med 13.400 og kom op at ligge på i alt 117.000 fuldtidsledige, hvilket svarer til en månedsstigning, der er større, end vi så det under finanskrisen i 2009.

Snart offentliggøres fase to af genåbningen i Danmark. Dansk Erhverv kæmper for, at detailhandlen bliver de næste til at åbne op. Nye tal fra organisationen viser tilmed, at man kan sikre op mod 170.000 jobs og skabe produktion for 50 mia. kroner, hvis restauranter, caféer og resten af detailhandlen får lov til at åbne op. Det skriver Finans.

”Der er rigtig mange jobs på spil i denne del af genåbningen. Hvis man eksempelvis åbner op for udeservering eller de store indkøbscentre, er der en ret stor økonomisk gevinst at hente,” mener Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

Det er dog endnu uvist, hvad myndighederne beslutter sig for er det mest hensigtsmæssige at åbne for.