Trods coronapandemien kan vi se frem til endnu en rekordstor salgsdag den 27. november, viser tal fra en ny undersøgelse.

Den 27. november 2020 lyder startskuddet til det, der for mange danske butikker er årets største handelsdag: Black Friday.

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri Handel forventer danskerne nemlig at bruge godt 1.900 kroner gennemsnitligt på indkøb den dag.

“Vi er glade for, at købelysten blandt danskerne er intakt på trods af corona. Det er vigtigt for detailhandlen og den danske beskæftigelse,” siger branchedirektøren i Dansk Industri Handel, Sidsel Dyrholm Holst, i en pressemeddelelse.

Fysiske butikker har længe spekuleret over, hvordan de på coronavenlig vis kan invitere kunderne indenfor, og noget tyder på, at der ikke er grund til bekymring for menneskemylder. Undersøgelsen fra Dansk Industri Handel viser nemlig, at forbrugerne i år forventer at flytte deres Black Friday-shopping fra fysiske butikker til webshops: I alt 54 procent af salget forventes at foregå online.

Det er især de 18 til 29-årige, der forventer at foretage sine køb online.

“Vores undersøgelse understøtter i høj grad, at flere danskere har taget onlinehandel til sig. Det er derfor vigtigt, at virksomheder sørger for at styrke deres digitale kanaler, så de er til stede der, hvor et stadigt stigende antal forbrugere er,” lyder det fra branchedirektøren.

Foto: Unsplash