De computergenerede influencere har større popularitet blandt følgerne end de menneskelige. Det viser en opgørelse fra analyseværktøjet HypeAuditor.

Effekten af brugen af influencere har været omdiskuteret, men har været talt for på grund af blandt andet deres evne til at skabe identifikation gennem troværdighed og personlighed. Nu er en ny type influencere ved at vinde indpas, selv om de ikke umiddelbart har ovenstående egenskaber i menneskelig forstand.

Det er de virtuelle influencere, der er falske onlinepersonligheder, som bruger computerskabte billeder og er kontrolleret af brands eller mediebureauer, der spreder sig, og de klarer bedre end de menneskelige influencere.

Sådan lyder det i et blogindlæg skrevet af den russiske influencer-marketingekspert hos analyseværktøjet for Instagram og YouTube HypeAuditor Nick Baklanov.

Brancheprofiler som det italienske skobrand Yoox og det franske modehus Balmain har allerede skabt deres egne virtuelle influencere til at promovere deres produkter.

 

Særligt populære blandt unge kvinder

Ifølge tal fra HypeAuditor engagerer følgere sig tre gange mere i indhold fra de virtuelle influencere end fra de menneskelige, og det er særligt kvinder mellem 18 og 24 år, der følger med hos de virtuelle influencere og udgør således 32,1 procent af følgerskaren.

Størstedelen af de virtuelle influenceres publikum er fra USA, som også er ophavssted for flere af de virtuelle konti, skriver Nick Baklanov i blogindlægget.

HypeAuditor har samlet en liste over de 30 mest populære virtuelle influencere, og øverst ligger profilen Lilmiquela, der har 1,7 mio. følgere. For at nå en følgerskare i samme skala, må de menneskelige influencere lave næsten fire gange så mange Instagram-opslag, lyder det.

Til gengæld koster det penge at ansætte nogen til at skabe indhold til de virtuelle influencere, hvorimod de menneskelige til hver en tid kan tage et billede og lægge ud, påpeger Nick Baklanov.

Du kan se de fem mest populære profiler på HypeAuditors liste herunder:

 

1) Lilmiquela, USA
https://www.instagram.com/p/B500wLEHV3-/
2) Noonoouri, Frankrig
https://www.instagram.com/p/B540lMwqEHM/
3) Imma.gram, Japan
https://www.instagram.com/p/B54yCfEj3Gq/
4) Shudu.gram, England
5) Bermudaisbae, USA
https://www.instagram.com/p/B53oeZhhClF/

Du kan se den fulde liste her.