”Livet skal leges” – sagde Bent Krebs i et interview med Jyllands-Posten, da han fyldte 60. Men nu må modebranchen sige farvel til én af de helt store idemænd og kreative kræfter.

Lørdag den 8. september 2018 gik iværksætteren og erhvervsmanden Bent Krebs bort. Han blev 75 år gammel og brugte det sidste halve år af sit ellers kreative og begivenhedsrige liv på at kæmpe en brav kamp mod en kræftsygdom.

TØJ har modtaget mindeord om Bent Krebs fra familien:


“Livet skal leges.” Sådan sagde iværksætteren og erhvervsmanden Bent Krebs i et interview til Jyllands-Posten da han fyldte 60 år.

Lørdag den 8. september døde Bent Krebs efter et halvt års kamp mod kræftsygdom.
Han blev 75 år. Hermed har vi mistet en rigtig levemand. En kreativ ildsjæl. En passioneret idé-mager.

Bent Krebs startede sin karriere med en læreplads som smed på Aalborg Værft. Men trangen til selv at skabe noget drev ham snart videre. Ideerne kom væltende. Han ville noget mere og fik snart job i reklamebranchen. Efter en årrække, var
det tid til at kaste sig over nye eventyr. For eventyr var, hvad der drev Bent gennem hele livet.

Sammen med hustruen Karin sprang han ud som selvstændig i modebranchen, da han i 1983 startede tøjfirmaet Red//Green, der designede maritimt modetøj til mænd og kvinder samt tøj til sejlere. En enorm succes, der senere blev afløst af det nye tøjmærke Back-Tee, golftøj designet og produceret af “smeden og sygeplejersken”, som Bent og Karin Krebs blev kendt som i tekstilbranchen. Senere blev det til tøjmærkerne SeaSide og Samsø Living.

Og netop Samsø har i mange år været omdrejningspunktet i Bent Krebs liv. Efter en årrække med butik og sommerhus på øen flyttede parret permanent til Samsø. Kærligheden til øen var så stor, at Bent for et par år siden udgav bogen Heltene fra Samsø, en bog der hylder producenterne af lokale råvarer på Samsø.

Og som om det ikke var nok, startede Bent Krebs og hans hustru endnu et tøjmærke Linnen by Krebs, da de begge var passeret pensionsalderen. Et tøjmærke inspireret af naturen på Samsø med kollektioner i hør til både mænd og kvinder.

For hvorfor lade alderen stoppe sig, hvis man stadig mærker entusiasmen, begejstringen og livsglæden bruse i årerne.

Det gjorde Bent Krebs til det sidste.