En nedjustering hos den tyske online-gigant Zalando har gjort sit indtog i pengekassen på Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen.

I marts måned lancerede erhvervsmagasinet Forbes listen over verdens rigeste mennesker, og Anders Holch Povlsen, ejer og administrerende direktør i Bestseller A/S, fik en placering som nummer 207 med en anslået formue på 44,4 mia. kroner. På listen over Danmarks rigeste indtog han førstepladsen.

Nu ser der ud til at være kommet et lille knæk i milliardformuen, idet det tyske online-selskab Zalando befinder sig i et drastisk fald efter en nedjustering.

Zalandos aktien er faldet med 19 procent, og med et ejerskab på 10 procent af selskabet, står Anders Holch Povlsen med et tab på omkring 1 mia. kroner – hvis faldet vel at mærke holder ved.

Nedjusteringen siges at være et produkt af en lang og varm sommer, hvor forbrugerne har valgt at gemme pengene til køb af efterårs- og vinterkollektionerne.

Zalando har endvidere udmeldt, at salgsvæksten for hele 2018 bliver i den lave ende af det ellers opstillede mål på 20-25 procent, og som investorerne angiveligt kunne forvente.

I dag er Anders Holch Povlsens aktier ved Zalando dog 6,6 mia. kroner værd, hvilket gør købet tilbage i 2014 på 4 mia. kroner til en god investering, trods de tabte kroner.

Kilde: Finans