Det er over fire år siden, at Søren Schriver blev fyret med øjeblikkelig virkning som direktør i sportsvirksomheden Hummel, hvor han blev beskyldt for svindel. Nu rejser politiet tiltale mod ham.

Den 10. februar 2017 blev den daværende direktør i Hummel Søren Schriver afskediget med øjeblikkelig virkning efter uregelmæssigheder i den danske sportsvirksomheds tyrkiske datterselskab.

På daværende tidspunkt var det uklart, hvilke ‘uregelmæssigheder’ der var tale om. En uge efter afskedigelsen – den 17. februar – stod Hummel-stifter Christian Stadil og hans far, Thor Stadil, så frem på et pressemøde og gik i detaljer med, hvad beskyldningerne indeholdte.

Her lød det, at Søren Schriver skulle have forsøgt at franarre Hummel et stort millionbeløb ved at oprette et privat selskab i Tyrkiet, hvor ti procent af alle fremtidige indtægter fra Hummel-selskabet i Tyrkiet skulle gå ind. På pressemødet dengang afspillede far og søn lydoptagelser, som skulle være bevis på, at det var Søren Schrivers hensigt.

Ifølge Søren Schriver var beskyldningerne bundløse:

“Alt, jeg har foretaget mig, har været til Hummels bedste. Og jeg er rystet over, at Stadil ikke engang spurgte mig om forholdene. En kort forklaring kunne have forhindret det hele. Jeg undrer mig over motivet bag ikke at spørge mig,” udtalte den daværende direktør til Børsen dengang, hvor han også klargjorde, at han ville gå rettens vej og kræve millioner samt en bonus på to års løn.

Et år efter dropper Søren Schriver erstatningssagen. Da stævningen havde fundet sted året forinden, valgte Hummel nemlig at udbetale Søren Schriver en bonus, hvorfor det, ifølge Søren Schriver selv et år efter, ikke gav mening at fortsætte sagen.

”Det er ingen hemmelighed, at mit stop i Hummel var meget ubehageligt. Det var, hvad jeg vil kalde et bizart, helt ubegrundet dramatisk og absurd forløb. Jeg var naturligvis spændt på, hvad der ventede mig bagefter. Det var baggrunden for, at jeg tog mine økonomiske forholdsregler og anlagde erstatningssagen. Men nu, hvor min bonus er udbetalt, og der er professionel efterspørgsel efter mine kompetencer, så har jeg besluttet at droppe erstatningssagen,” udtalte Søren Schriver dengang i en pressemeddelelse.

 

Politianmeldt for fire år siden – nu rejser politiet tiltale

Nu er der dog kommet nyt i sagen. Politiet har nemlig – mere end fire år efter afskedigelsen – rejst tiltale mod Søren Schriver. Det skriver Finans, hvor Søren Schriver ifølge dem selv har bekræftet tiltalen i et opslag på Linkedin.

“Jeg er mildest talt overrasket over, at der nu er rejst tiltale mod mig. Jeg har sammen med min advokat drøftet denne sag meget grundigt igennem, og vi har begge mere end svært ved at se, hvor der skulle være sket lovovertrædelser, ligesom det står meget uklart i tiltalen, hvad mit motiv skulle være,” skriver han.

I følge den forhenværende direktørs opslag på Linkedin har politiet rejst tiltale for tre forhold. Det ene omhandler, at han angiveligt skulle have afholdt en fødselsdagsreception for 45 deltagere på Hummels regning. Nummer to er en ejendoms-sag i Tyrkiet, som Hummels egen tyrkiske advokat ifølge Søren Schriver var involveret i, mens den tredje handler om en sag, hvor Hummels tyrkiske direktør ønskede at lave noget med Schriver, når sidstnævnte går på pension.

Søren Schriver tilføjer, at han aldrig har foretaget sig noget ulovligt, og at han i princippet gerne vil forklare sin side af sagen. Det bliver dog ved domstolene og ikke i pressen, skriver han:

“Men under hensyntagen til at tiltalen er rejst efter nogle alvorlige paragraffer i straffeloven, har jeg i samråd med min advokat besluttet, at vi vil føre sagen ved domstolene og ikke i pressen. Jeg ser frem til, at sagen nu bliver berammet, så den kan finde sin afslutning. Jeg har stor tillid til det danske retssystem, og jeg har sammen med min advokat en klar forventning om, at der skal og vil ske frikendelse for disse anklager.”

Foto: Pexels