Branchetal

Nye tal for detailomsætningen februar 2018

Se de nyeste tal for detailhandlens omsætning her. TØJ opdaterer nedenstående søjlediagrammer hver gang, at vi modtager nye tal om detailomsætningsindekset fra Danmarks Statistik.

Detailomsætningsindekset viser den månedlige udviklingen i omsætningen i de forskellige brancher inden for detailhandlen. Herunder finder du indekset for detailomsætningen for detailhandlen i alt samt for forskellige kategorier inden for beklædningsbranchen.

Ifølge Danmarks Statistik skal detailomsætningsindekset primært ses som en konjunkturindikator, der kan benyttes til at vurdere den økonomiske situation og udvikling.

Detailhandlen (i alt): Hver måned offentliggøres detailomsætningsindeks for 43 brancher. Et gennemsnit for disse brancher giver detailomsætningsindekset for detailhandlen som helhed. 

Kategorien ‘Tøj, sko, lædervarer, ure eller babyudstyr via internettet’ blev tilføjet af Danmarks Statistik i januar 2018. 

Danmarks Statistik indsamler hver måned omsætningstal fra en stikprøve på cirka 3500 detailvirksomheder, der indberetter via en online blanket eller telefonisk indtastning.