For tredje gang skifter en dansk modevirksomhed hænder, og endnu en gang er det en kapitalfond, som står bag opkøbet.

Den danske modekoncern BTX Group, som står bag tøjmærkerne Brandtex, Signature, Ciso og Jensen Women, er blevet solgt til den britiske kapitalfond Grow Capital Holdings. Det oplyser de to parter i en pressemeddelelse.

Det er tredje gang, at modevirksomheden med hovedsæde i Brande får ny ejer. I 2005 blev BTX Group opkøbt af den svenske kapitalfond EQT, og i 2012 overtog den amerikanske kapitalfond Sun Capital ejerskabet. Nu er det så den britiske kapitalfond, som skal forsøge at få BTX Group tilbage på rette spor, da det seneste årsregnskab viste et underskud på 8 mio. kroner. 

”Når vi foretager opkøb, ser vi efter virksomheder med stærkt fundament og en ledelse, der leverer resultater selv under vanskelige markedsforhold. BTX opfylder disse kriterier,” udtaler bestyrelsesformand i Grow Capital, Arvind Vij.

Hos BTX Group glæder adm. direktør Jesper Roe sig til at samarbejde med den britiske kapitalfond.

”Grow Capital har købt BTX, fordi de synes, vi er et stærkt selskab, og de anerkender vores indsats og resultater, selvom de endnu ikke er helt omsat til finansielle resultater. Vi er et selskab med masser af potentiale, som vi ønsker at udnytte fremover,” lyder det fra Jesper Roe.

BTX Group beskæftiger omkring 150 medarbejdere i ind- og udland.