Smerter i skulder, nakke og lænd kan nu lindres ved såkaldt holdningskorrigerende tøj, markedsført hos den aarhusianske virksomhed Anodyne.

Ifølge rapporten Sygdomsbyrden i Danmark, udarbejdet af Sundhedsstyrelsen, plages 880.000 danskere af lænderygsmerter grundet stillesiddende arbejde. Foruden øvelser og skiftende arbejdsstillinger afhjælpes smerter i både nakke, skulder og lænd ved såkaldt holdningskorrigerende tøj, udviklet af det amerikanske mærke Alignmed.

“Holdningskorrigerende tøj kan hjælpe dig til en forholdsvis mere hensigtsmæssig kropsholdning. Det skal ikke være i stedet for almindelig fysisk aktivitet og træning, men som supplement kan jeg varmt anbefale det. Hvis man for eksempel har skuldersmerter, kan en holdningskorrigerende trøje også gå ind og støtte, så man bedre kan lave sine øvelser,” forklarer Christoffer Rinder Larsen, fysioterapeut og konsulent i CRL, Physio Consult.

Christoffer Rinder Larsen beskriver det holdningskorrigerende tøj som et lettilgængeligt alternativ til det elastiske og støttende kinesiotape, der ofte anvendes af fysioterapeuter i forbindelse med genoptræning eller til behandling af sportsskader. Den aarhusianske virksomhed Anodyne har derfor udvidet sit sortimentet og tilbyder nu alle varianter af Alignmeds holdningskorrigerende tøj.

“Med produkterne fra Alignmed kan vi tilbyde effektive hjælpemidler til folk med dårlig kropsholdning i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Og med det fulde produktsortiment kan vi nu hjælpe flere – lige meget om det er den første eller 24. ryghvirvel, der volder problemer,” anfører Kenneth Gaardmand Avnsted, der er direktør i Anodyne.