For at fastholde sine britiske kunder uden en eventuel handelsaftale efter Storbritanniens exit af EU kommer herrebrandet Les Deux nu med en klar udmelding.

Hvis ikke der kommer nye handelsaftaler på plads inden udgangen af 2020, så skal der fremover betales told, når der handles med Storbritannien. Det rammer både forbrugerne, når de handler online fra britiske hjemmesider, men det kan også ramme den danske eksport.

Storbritannien er en af de største eksportmarkeder for Danmark, men hvis en eventuel told kommer på varerne, kan det altså afholde en del handler fra at ske.

Det vil det danske herrebrand Les Deux gerne undgå. Derfor meldte de i sidste uge på Linkedin, at de fra 1. januar 2021 betaler afgifterne for deres britiske kunder.

“Vi ved, at prislandskabet vil ændre sig som følge af konsekvenserne af Brexit, men ikke hos Les Deux. Vi har gjort os en betydelig investering for at undgå dette,” skriver brandet i opslaget.

“I usikre tider er det vigtigt at have personer omkring dig, som du kan regne med. Vi ved, at Brexit vil blive en stor udfordring for retailere i Storbritannien. Barrieren mellem Storbritannien og Europa er med til at skabe usikkerhed, uro og stress for mange. Derfor har vi hos Les Deux påtaget os et ansvar for at berolige vores forretningspartnere i Storbritannien. Selv om Storbritannien forlader Europa, så forlader vi ikke jer. Fra 1. januar betaler vi alle afgifter, vores kunder måtte opleve,” lyder det fra virksomhedens salgsdirektør Morten Kristiansen, der fortsætter:

“Storbritannien fortsætter med at være et vigtigt marked for os. Det er et stort marked, men mere vigtigt er det, at markedet har en væsentlig strategisk betydning – både i forhold til den moderne detailhandel, men også i forhold til den historiske og kulturelle værdi. Derfor vil vi hos Les Deux fortsætte med at vækste i Storbritannien i samarbejde med nuværende og nye forretningspartnere.”

Der er stadigvæk tid til, at der kommer en handelsaftale i hus. Den skal dog være på plads før nytår, og det er kun den britiske regering, der har mulighed for at forlænge overgangsperioden.

Foto: Pexels