Mere bæredygtighed hos Stine Linnemann Studio

Mange danske designere har indset, at vejen frem i modebranchen er gennem bæredygtighed. Stine Linnemann Studio intensiverer nu fokusset på bæredygtigheden og præsenterer sin første kollektion af fairtrade-certificerede tekstiler.

Stine Linnemann Studio lancerer sin første kollektion af fairtrade-certificerede tekstiler. Kollektionen, som er håndlavet af vævede tekstiler, er udviklet i tæt samarbejde med lokale håndværkere og kvinder i Etiopien.

Designet er, som altid hos Stine Linnemann, afspejlet af et organisk formsprog, og tekstilerne i fairtrade-kollektionen fås i to kvaliteter, som er lavet af 100 procent lokalt bomuld fra Etiopien, og som er indfarvet med AZO-fri farvestoffer.

Hjem til Danmark
Den danske designer Stine Linnemanns passion for vævning opstod, da hun gik på MA Woven Textile Design på det designuniversitet Royal College of Art i London. Hun blev headhuntet af Alexander McQueen i 2011 og har siden arbejdet for Louis Vuitton, Liberty og Calvin Klein.

I 2014 ville Stine Linnemann prøve noget nyt og vendte derfor tilbage til Danmark, og lancerede sit eget studio, hvor hun har specialiseret sig i at udvikle og producere sine egne vævede tekstiler.

Forbedrede arbejdsforhold
I sit arbejde med fairtrade har Stine Linnemann fuldt de regler, der er opstillet af The World Fair Trade Organisation. De indbefatter blandt andet, at en arbejdsuge bliver forkortet fra 48 timer til 37,5 timer, og at medarbejderne optjener 250 procent mere.

Desuden skal medarbejderne have faste kontrakter, modtage pension, have betalt ferie, barselsorlov og sygesikring.