Minkbranchen behøver en pelsning

Er verdensproduktionen af mink for stor? Over de seneste par år har pelsbranchen mødt stor nedgang, og det var også tilfældet til februarauktionen hos Kopenhagen Fur. Dog var det ikke så slemt, som de havde frygtet, men det tyder på, at branchen trænger til at blive trimmet.

Op til den netop overståede auktion hos pelsauktionshuset Kopenhagen Fur kan branchen nu endelig begynde at se fremad efter en auktion, der ikke blev så slem som forventet. Huset fik solgt udbuddet af de 6,8 mio. minkskind, og prisen faldt med en procent i forhold til Kopenhagen Furs auktion i januar.

Kopenhagen Furs bestyrelsesformand, Tage Pedersen, siger, at de havde forventet et større prisfald, men at verdensproduktionen stadig er for stor.

”Der var meget nervøsitet op til auktionen, og forventningen var nok et noget større prisfald og måske usolgte varer. Det veloverståede salg vidner om, at detailbranchen tror på fremtiden, men minkmarkedet er stadig præget af, at verdensproduktionen er for stor,” lyder det fra Tage Pedersen på Kopenhagen Furs egen hjemmeside.

Forventer fremgang
I de kommende uger skal minkavlerne beslutte, hvor mange dyr der skal bruges til avl. Udbuddet for 2016 er allerede sænket med 10 millioner skind, og det prisniveau skindene sælges for i dag, forventes at resultere i en yderligere nedgang.

En af grundene til detailsalgets nedgang skyldes, at det russiske marked er næsten ikke-eksisterende, men Kopenhagen Fur forventer at se en fremgang, når verdensproduktionen bliver reguleret.

”De danske avlere får en højere afregningspris end konkurrenterne i udlandet, og derfor er det min forventning, at vi vil komme fornuftigt ud på den anden side. Der er god efterspørgsel på detailmarkedet, undtaget Rusland, og derfor vil prisen stige igen, når verdensproduktionen kommer ned,” fortæller Tage Pedersen.

Kilde: Kopenhagenfur.com