Dansk designer lancerer nyt modebrand i samarbejde med strikvirksomhed i Midtjylland. Det nye brand er skabt som reaktion på dårlige arbejdsforhold i tekstilbranchen.

Efter flere år i udlandet er Morten Underbjerg gået sammen med tidligere samarbejdspartner, Elkjær Strik i Sunds, om et nyt modebrand med navnet Le Pirol. Ideen er at skabe et brand, hvor nøgleordene er god samvittighed.

”Det er helt unikt, at det setup stadig eksisterer, og det vil jeg selvfølgelig gerne støtte op om og sprede rygtet om, at der stadig findes den her industri af gamle håndværkere i Danmark. Elkjær Strik har over 50 års erfaring, og det kan man virkelig mærke,” fortæller Morten Underbjerg til Herning Folkeblad.

Morten Underbjerg vil gøre op med køb-og-smid-væk-kulturen og dårlige arbejdsforhold ved at fokusere på bæredygtighed, kvalitet og gode arbejdsforhold. Om sin oplevelse af tekstilindustrien udtaler han:

”Jeg har haft lidt for mange besøg hos diverse producenter i Kina og Indien og har oplevet kummerlige, for at sige det pænt, arbejdsforhold.”

Le Pirol er tøj til både damer og herrer, som sælges udelukkende fra egen hjemmeside – direkte til forbrugerne. På sigt vil Le Pirol udvide med en fysisk butik for at få en direkte dialog med kunderne.

Morten Underbjerg har tidligere arbejdet for udenlandske modebrands som Moncler og Valentino.