Herretøjskæden har i flere år kæmpet med indtjeningen. Nu må virksomheden gå i rekonstruktion, men forventer dog at komme godt ud på den anden side.

“Vi har haft et vanskeligt 2019, det hersker der sig ingen tvivl om. Det kan vi ikke se bort fra, og det har vi heller ikke gjort. Det er derfor, at vi har skudt en hulens masse penge i det,” lød det i sommer fra Lars Jørgensen, der er bestyrelsesformand i herretøjskæden Bertoni og partner i Vektor Kapital, der i 2017 overtog majoriteten af virksomheden.

Coronakrisen kom dog på et yderst ubelejligt tidspunkt for herretøjskæden, der ellers tog hul på 2020 med en fornuftig genopretning, men som følge af Covid-19 måtte lukke i alt 22 fysiske butikker – og så gik det galt. Det forklarer adm. direktør i Bertoni, Bent Birger Rasmussen, til Børsen.

Huslejerne har i over en længere periode hobet sig op, og en enkelt dansk udlejer har nu mistet tålmodigheden, hvilket får Bertoni til at se en rekonstruktion som eneste udvej.

“Vi skylder ham frygteligt mange penge. Vi havde et udestående før corona, som vi mente, vi kunne indfri, men så kom corona, før vi havde mulighed for at indfri det. Butikkerne var jo helt lukkede i ni uger, og der tikker der jo ingen omsætning ind, men huslejen skal jo stadig betales,” lyder det fra den adm. direktør.

Forhandlingerne med kreditorerne om at indfri dele af gælden er i gang, og Bent Birger Rasmussen fortæller, at en rekonstruktionsplan er på trapperne. Rekonstruktionen indebærer flytning af lejemål, butikslukninger og en fortsat god dialog med udlejerne.

Bertoni forventer en tilbagegang i omsætningen på 35 procent i 2020, hvilket vil resultere i et markant underskud. Trods det er Bent Birger Rasmussen fortrøstningsfuld. Herretøjskæden røg nemlig også i en rekonstruktion under finanskrisen, men kom godt ud på den anden side. Derfor tror direktøren også på, at det sker denne gang.

Foto: Bertoni