Økonomiske udfordringer for den danske bolig- og tøjkoncern Angel Holdings, der blandt andet står bag stor tøjproducent, ledte til ansættelse af en ny administrerende direktør i starten af 2017. Efter 20 måneder er han nu trådt ud af koncernen, og selskabet er erklæret konkurs.

Den danske bolig- og tøjkoncern Angel Holdings er begæret konkurs ved skifteretten i Kolding. Koncernen havde sidste år en omsætning på 442 mio. kroner, som blandt andet kom fra datterselskaberne May Fortis, der sælger brugskunst og møbler, og Fipo Group, der sælger tøj til varehuse og detailkæder. Fipo Group har primært udviklet og solgt tekstiler til store tøjkæder og varehuse i Europa.

I starten af 2017 blev der indsat en ny adm. direktør i koncernen, Morten Melbye, der skulle styrke forretningen og indtjeningen for selskabet. Blandt hans opgaver ved tiltrædelsen var reducering af medarbejderstaben samt til- og fravalg af varegrupper. Samlet havde Angel Holdings i 2017 flere end 128 medarbejdere.

I ledelsesberetningen fra årsrapporten 2017 stod følgende:

”Tiltagene er gennemført i 2017 og vil i løbet af 2018 og i 2019 vise sin fulde effekt med en forbedret indtjening og markante reducerede faste omkostninger.”

Selskabet sluttede dog 2017 med et underskud på 14,4 mio. kroner.

Adm. direktør Morten Melbye trådte i fredags tilbage og er ude af virksomheden.

Dele af driften af Fipo Group bliver opretholdt, for at kuratoren kan få mest muligt for værdierne i konkursboet. Til Jydske Vestkysten udtaler kurator, Christian Jul Madsen, at Fipo Group nu er i en salgsproces, hvor flere allerede har vist interesse for virksomheden.