Veras tilbyder nyt, bæredygtigt tøjkoncept

Bæredygtighedstanken i modeverdenen er nu gået skridtet videre med det nye, innovative tøjbyttekoncept Veras. TØJ har snakket med Rebecca Vera Stahnke om konceptet, der er den første af sin slags og værner 100 procent om det bæredygtige univers.

Det nye tøjkoncept Veras er 100 procent bæredygtigt, og alt tøj er nøje selekteret af Rebecca Vera Stahnke, der er kvinden bag det nye koncept. Hvis tøjet ikke bliver udvalgt til butikken, så kommer det enten videre til genbrugsmarkedet Veras Market eller doneret til steder, der udvinder tekstiler. Derfor kan Veras som de første også love, at de kan bruge alt det tøj, der kommer ind.

Veras åbner den 1. april og er både en online medlemsbaseret platform på verascopenhagen.dk og en butik i København med vintage og highstreet-genbrug. Der er derfor tøj til enhver kvinde, som får mulighed for at eksperimentere med sin tøjstil.

”Veras målgruppe spænder sig fra de 18-årige piger, der går i gymnasiet og har lyst til at afprøve forskellige stile og til den 35-årige kvinde, der gerne vil skille sig ud. Jeg tror, at mange vil finde denne ide meget interessant og derfor blive en del af mit bæredygtige univers,” fortæller Rebecca Vera Stahnke til TØJ.

Alt tøj kan bruges
Veras giver danskerne mulighed for at bytte tøj på kryds og tværs ved hjælp af et pointsystem. Konceptet fungerer på den måde, at man får point for det tøj, der indleveres. Disse points kan bruges til at købe nyt tøj, og på den måde kører økosystemet rundt. Man kan både købe point uden at være abonnent eller blive abonnent og få point gennem medlemsskabet.

”Ideen bag Veras var ønsket om at skabe et brand omkring genbrugstøj. I stedet for at købe ind fra nye kollektioner, så køber vi ind af folks brugte garderober,” fortæller Rebecca Vera og fortsætter:

”Gammelt tøj får værdi hos en ny ejer, og det er hele den ’smid ud’ mentalitet, som vi vil væk fra. Veras kommer til at fungere som en byttecentral for medlemmerne, som kan shoppe rundt mellem utallige muligheder, hvor de kan prøve nye stilarter af, få deres ugentlige fest-oufit og udskifte jakker som vejret skifter. Alt sammen ubegrænset for et månedligt gebyr.”