Har du en innovativ idé? Så kan du nu ansøge om at blive en del af verdens største innovationskonkurrence inden for bæredygtig mode og være med i kapløbet om en million euro.

Spørgsmålet om, hvordan modeindustrien mindsker sit aftryk på kloden, er mere presserende end nogensinde før. Det er som sædvanlig også lige præcis dét spørgsmål, der er omdrejningspunktet for verdens største innovationskonkurrence inden for bæredygtig mode, Global Change Award.

Det er H&M Foundation, som på femte år afholder Global Change Award, og der er netop åbnet op for ansøgninger til den nye omgang. Det fremgår på Globalchangeaward.com.

H&M Foundation inviterer mennesker fra hele verden til at deltage i konkurrencen og dermed fremvise deres bæredygtige og innovative idé til modebranchen. Vinderne af konkurrencen løber afsted med en kontantpræmie på en million euro samt en plads på det et-årige ’Innovation Accelerator’-program, hvor H&M Foundation og the KTH Royal Institute of Technology hjælper med at få idéerne til prototyper, så de kan bringes på markedet og gøre en forskel.

Dette års konkurrence vil tage afsæt i tre temaer inden for bæredygtighed til modebranchen:

  1. Forbrugsorienterede idéer
  2. Digitale løsninger
  3. Cirkulære idéer inden for både design, emballering og indpakning

Ansøgningsfristen er den 16. oktober 2019, og de fem vindere vil blive fundet til Grand Award Ceremony i Stockholm City Hall i april 2020.