For nogle uger siden skød undertøjsmastodonten en stor kampagne i luften, der har vakt opsigt hos både forbrugerne og blandt reklamefolk.

JBS har før lanceret kampagner, der har fået branchefolk og fagforbund til at koge, og nu har undertøjsvirksomheden altså endnu engang lavet en kampagne, der deler vandene.

Ifølge mediet Bureaubiz har flere fagfolk kritiseret kampagnen via Linkedin, men det er ikke noget, der rører salgs- og marketingchefen hos JBS, Nicolai Hartung.

”Det er fint, at der kommer en debat, det generer os ikke. Vi har haft en idé om, at kampagnen kunne dele vandene, men grundlæggende har vi jo lavet en kampagne for at få et budskab til at brænde fast,” siger marketingchefen blandt andet til Bureaubiz.

Og noget må JBS hvert fald have gjort rigtigt. Ifølge et interview med Nicolai Hartung har de overvejende fået positiv respons på kampagnen – især fra butikkerne, der sælger JBS-undertøj, og salgstallene er steget i ugerne efter kampagnen gik i luften.

”Vi har fået mange reaktioner på den – så det er fedt. Vi har hørt fra vores butikker, at der er rigtig mange reaktioner fra kunderne derude, som er meget positive over kampagnen,” fortæller han og siger, at salgstallene lå lagt over indeks allerede ugen efter kampagnen blev præsenteret for omverdenen.

Til spørgsmålet om hvorfor JBS har valgt at gå ud med en kampagne af denne form netop nu, siger Nicolai Hartung:

”Der findes utrolig meget larm og kommunikation derude, der er for kønsløst, og som ikke har noget konkret at fortælle. Vi har haft et konkret budskab, vi gerne ville have ud, og det er, at undertøjet er blødt – så blødt, at man ikke har lyst til at tage det af igen.”

”Vi kunne også have vinklet historien på, at undertøjet er bæredygtig produceret, eller at det er meget holdbart. Men vi har bare erfaret, at det primære salgsargument for at vores kunder køber den her type undertøj er, at det er blødt. Derfor var det simpelthen det, vi valgte at tage udgangspunkt i,” uddyber han og siger:

”Det er ingen hemmelighed, at vi har ønsket, at folk har skullet tage stilling. Men vi har ikke nogen ønsker om at gå ud og ytre os om en hel masse om kønsroller og ligestilling, som jo er noget af det, kampagnen bliver kritiseret for. Jeg synes, at vi har holdt os indenfor en sti, der er til at gå på – specielt når man ser hele fortællingen i videoen, der er en del af kampagnen.”

Han indrømmer, at JBS aldrig har været bange for at afprøve grænser, bruge humor og skille sig lidt ud gennem sine kampagner – især ikke, når de opererer i en branche, hvor alting ellers er meget stilrent.

”Og jeg tror helt sikkert, at det er det, der gør, at vi får så meget opmærksomhed. Det er fordi, det er lidt atypisk at gøre i en fashionbranche,” siger han og konkluderer:

”Nu har kampagnen kørt i nogle ugers tid, og jeg har endnu ikke talt med nogen, der har været i tvivl om vores budskab i kampagnen. Så det er jo hvert fald nået ud til forbrugerne, hvilket jo var målet.”

Foto: JBS