Hvis du var på CIFF i sidste uge, bemærkede du nok videoen i indgangspartiet med nedtælling til CIFF Sporting 2020. Nu fortæller CIFFs kreative direktør om baggrunden for den nye sportsmesse.

I et interview med Fashion Network løfter den kreative direktør for CIFF, Kristian Andersen, sløret for en ny sportsmesse på CIFF.

Sportsmessen vil blive lanceret i sommeren 2020. Det nye tiltag falder Kristian Andersen og folkene bag CIFF meget naturligt.

”Sportsmarkedet er et meget vigtigt segment i modebranchen. For os er det en naturlig udvidelse i en inspirerende sektor,” fortæller Kristian Andersen.

Den nye sportsmesse vil have to dimensioner. På den ene side vil den nye messe, ligesom CIFFs andre messer, være et B2B event, hvor brands kan udstille, og indkøbere kan indsamle inspiration og købe ind. Men på den anden side er messen også målrettet offentligheden.

”Idéen er at koble brands sammen med København, byens indbyggere og besøgende gennem et væld af sportslige projekter,” uddyber Kristian Andersen.

Der bliver jævnligt tilføjet nye bygninger til Bella Center komplekset. Næste step er at opføre en rooftop basketballbane. Det vil, ifølge Kristian Andersen, blive fundamentet i det nye projekt.

Kristian Andersen håber ydermere at kunne tiltrække endnu flere internationale besøgende til København, når den nye sportsmesse løber af stablen i sommeren 2020.

De præcise datoer for sportsmessen er endnu ukendt, men det er ingen hemmelighed, at Kristian Andersen mener, at modeugen ligger for sent i forhold til sæsonen. Han mener, at ultimo juni eller primo juli vil være det mest optimale tidspunkt – i hvert fald hvis man ser på det med internationale briller.

”Vi holder møder med Dansk Mode og Textil og Copenhagen Fashion Week. Vi håber, at vi kan rykke datoerne frem til slut juni eller start juni. Vi er klar til det. Og hvis ikke vi i fællesskab kan gøre det til 2020, så vil CIFF i det mindste afholde den nye sportsmesse på de datoer,” afslutter Kristian Andersen.

Denne sommer rykker CIFF for første gang til Paris, hvor de vil afholde en messe i forbindelse med Men’s Fashion Week fra den 18. til 23. juni 2019.