Organisationen bag blev etableret tilbage i 2019 og havde et mål om at afvikle den første messe i efteråret 2020. Covid-19 ændrede dog situationen, og først nu kan den første bæredygtige messe afvikles.

Langt størstedelen af modebranchens aktører og organisationer er enige: Branchen skal blive grønnere.

Det har længe stået øverst på modebranchens dagsorden, og et sted, hvor det for alvor kommer til syne, er under Copenhagen Fashion Week, der blev afviklet for et par uger siden.

Copenhagen Fashion Week har eksempelvis indført bæredygtighedskrav, som modebrands skal overholde, hvis de vil være en del af showkalenderen fra 2023. Modemessen CIFF har tilsluttet sig selvsamme krav, mens Revolver-messen denne sæson havde indgået et samarbejde med Sustainable Brand Platform og den vej igennem gav udstillere mulighed for at blive vurderet på, hvor bæredygtige de er.

Nu melder en ny dansk messe sin ankomst, hvor omdrejningspunktet er bæredygtighed. Messen går under navnet Conscious Fashion Fair og er – modsat øvrige danske messer – målrettet forbrugerne, hvor ambitionen er at informere og fungere som bindeled mellem ansvarlige modebrands og forbrugerne.

”Der er stor mulighed for at gøre en forskel i modebranchen. Den globale modeindustri er en af de mest forurenende industrier i verden. Modeindustrien udleder 10 procent af verdens samlede udledning og mere, end hvad internationale flyvninger og skibsfart producerer tilsammen. Samtidig står modeindustrien også for 20 procent af klodens spildevand – for ikke at glemme koncentrationen af mikroplast i havet, overtrædelser af menneskerettigheder og mængden af affald, der skyldes mode. Det er alt sammen presserende globale problemer, som, vi mener, har brug for alles opmærksomhed og indsats,” udtaler grundlægger af Conscious Fashion Fair, Cecilia Christensen.

 

Vil inspirere forbrugerne til en mere ansvarlig garderobe

Den første udgave af Conscious Fashion Fair afvikles fredag den 27. august 2021, hvor de besøgende – forbrugerne – vil blive præsenteret for en lang række bæredygtige modebrands i håbet om at inspirere til en grønnere garderobe.

“Ved at præsentere modebrands med bæredygtigt fokus vil vi inspirere forbrugere til en ansvarlig og miljørigtig garderobe. Eventen består af et miks af både nye kollektioner og genbrugstøj. Derudover bringer vi paneldebatter og talks med det formål at inspirere forbrugerne til at blive mere bevidste i deres modevalg,” fortæller Cecilia Christensen.

Conscious Fashion Fair afvikles i Aarhus på Dokk1 fra klokken 13.00 til 17.00. Arrangementet er gratis for alle.

Conscious Fashion Fair blev stiftet tilbage i 2019 og er en nonprofit-organisation med base i Aarhus.

Foto: Conscious Fashion Fair