Kalenderen for den kommende AW/20-modeuge i januar er nu offentliggjort, og deltagere kan se frem til flere debutanter på programmet.

Den officielle kalender for den kommende Copenhagen Fashion Week AW/20 i januar er nu offentliggjort, og modeugens besøgende kan se frem til både gensyn og debutanter på programmet.

Blandt de nye navne på programmet er blandt andre Rains og Carcel, hvoraf sidstnævnte for nylig har modtaget Magasin du Nord Fashion Prize 2019 og skal åbne årets modeuge.

Copenhagen Fashion Week er den stærkeste platform i Norden til at vise, hvad du står for som brand. Eftersom bæredygtighed nu er det vigtigste strategiske fokus for eventet, føler vi, der er et match,” udtaler adm. direktør hos Carcel Veronica d’Souza i en pressemeddelelse udsendt af CPHFW og fortsætter:

”Vi er meget beærede over at få lov at åbne Copenhagen Fashion Week, og sammen med vores kreative partnere håber vi at skabe en både flot og betydningsfuld oplevelse.”

 

Et møde mellem kunst og mode

Blandt de nye navne findes også DK Company-brandet Gestuz, der sidste år vandt Alt for Damernes designpris, Guldknappen.

”Det har været et ønske for os at vise under modeugen i noget tid, men det har været vigtigt for os at føle os klar til det i forhold til at have et klart billede af, hvem Gestuz er. Vi har arbejdet hårdt på at opnå det mål, og føler nu, at vi er helt skarpe i vores udtryk og brand,” udtaler kreativ direktør hos Gestuz, Sanne Sehested, til TØJ.

Det danske modebrand har for første gang en præsentation ved den kommende vintermodeuge.

”I den kreative proces har det været vigtigt for os at gentænke det velkendte præsentationsformat. Vi har et ønske om at gøre gæsterne til de aktive aktører, der bevæger sig rundt på Gallery Gestuz og oplever mødet mellem kunst og mode,” udtaler Sanne Sehested, der også fortæller, at Gestuz først og fremmest håber på et stort fremmøde og interesse for deltagelsen og præsentationsformatet.

”Vi har et ønske om at skabe en platform, hvor gæsterne kan møde Gestuz og blive inspireret, men måske også blive overrasket over, hvad vi har skabt i kulmineringen mellem kunst og mode. Derudover håber vi at kunne byde nogle nye potentielle kunder indenfor i vores univers og dermed fortsætte vores rejse både nationalt og internationalt,” lyder det fra Sanne Sehested.

 

Velkendte navne vender tilbage

Modeugen tæller i alt 35 shows og præsentationer, der også byder på tilbagevendende navne som Wood Wood og Tonsure.

Blandt de etablerede showbrands findes blandt andre Ganni, Stine Goya og Cecilie Bahnsen.

Også nye navne som Michael Olestad, Selam Fesselhaye og Rave Review fra Norge og Sverige vil være at finde i AW/20-kalenderens program.

Copenhagen Fashion Weeks officielle program begynder tirsdag den 28. januar og fortsætter til fredag den 31. januar 2020.