I den nordligste ende af Gardasøen ligger Riva del Garda, som fra den 11.-14. juni kommer til at danne rammen om messen Expo Riva Schuh & Gardabags, hvor der er fokus på sko, lædervarer og accessories. 

Expo Riva Schuh & Gardabags er en international messe og markedsplads i Italien, som er dedikeret til fodtøj og accessories. Mere end 30 lande både inden for og uden for Europa vil være repræsenteret på messen i Riva del Garda fra den 11.-14. juni, og de besøgende kan dermed stifte bekendtskab med virksomheder og organisationer fra blandt andet Kina, Tyrkiet, Indien, Pakistan, Brasilien, Indonesien, Ægypten og Nigeria foruden mange andre.

”De seneste to messer blev påvirket af pandemien, men Expo Riva del Garda er nu igen et event, som er spredt ud over flere lokationer, hvor Riva del Garda by, selve udstillingen og hotellerne kommer til at danne baggrunden for mødet mellem forretningsforbindelser inden for sko, lædervarer og accessories. Det er værd at huske på, at messen har bibeholdt sine aktiviteter gennem perioden, og at vi er blevet ved med at investere i udviklingsprojekter og services for internationale købere. Resultaterne kommer vi til at se i juni,” siger Alessandra Albarelli, som er Manager for Riva del Garda messer og kongresser, i en pressemeddelelse.

 

Nyskabende messestande og bæredygtighed

På messen vil der være en mængde kinesiske virksomheder, der både vil være fysisk til stede og benytte sig af hybridstande med vareprøver, som bliver koordineret eksternt gennem en digital platform. På denne måde har virksomhederne tidligere overkommet begrænsningerne i forbindelse med coronapandemien uden at det påvirkede deres forretning.

”Vi bliver mere divergente, men uden at miste vores identitet: Vi ser mod fremtiden, samtidig med at vi omfavner nutiden. Det gør vi ved at fokusere på karakteristika som innovation, kreativitet og bæredygtighed, som altid har været en grundværdi i vores filosofi,” siger udstillingsleder Gian Paola Pedretti.

At være bæredygtig bliver i stigende grad et fundamentalt mål i alle henseender, og netop bæredygtighed vil være et fokusområde inden for forskellige events, foredrag, analyser og paneldiskussioner på Expo Riva Schuh & Gardabags. Særligt kommer fokus til at ligge på sporbarhed – det vil sige, hvilken vej produktet har rejst fra start til slutprodukt.

Derudover præsenterer messen området Innovation Village Retail, som er for både iværksættere, institutioner og professionelle, der har et særligt fokus på sporbarhed i produktionen. I en konkurrence udvælges de ti bedste virksomheder, der kan præsentere et produkt eller en service, som er gearet mod en bæredygtig fremtid, og vinderen får med sejren adgang til at være officiel udstiller på næste Expo Riva Schuh & Gardabags messe.

Læs mere om messen her.

 

Foto: Expo Riva Schuh & Gardabags