Messeoptakt: CIFF

CIFF byder på en række spændende nye tiltag for både modebranchen og offentligheden under den kommende messe, som finder sted fra den 29. til den 31. januar 2020 i Bella Center.

Arrangørerne bag CIFF har flere nyskabende initiativer på programmet, som såvel udstillere som besøgende kan opleve under messen i januar 2020.

I begyndelsen af 2019 annoncerede CIFF, at messen ville lancere en sportsmesse under navnet CIFF Sporting i forbindelse med CIFF i august 2020. Men messen er allerede klar til at introducere det nye koncept under messedagene fra den 29. januar til den 31. januar 2020, hvor der vil være et område, som er dedikeret til sportsbrands.

Derudover vil der være forskellige events og samarbejder med sportspersonligheder. Blandt andet vil der den 30. januar være mulighed for at begynde dagen med en løbetur anført af Eugene Tong, som er modelkonsulent og medstifter af Old Man Run Club. Den 31. januar inviterer CIFF Sporting til en yogatime med den lokale yogainfluencer, model og medstifter af The V Movement, Amanda Nørgaard.

”Et af denne sæsons højdepunkter er introduktionen af CIFF Sporting. Ikke et segment, men en ny konceptuel måde at opleve en livsstil på tværs af kulturer. Sundhed, fitness og ønsket om at bringe bevægelse og fysisk aktivitet ind i vores liv har flyttet os som kultur i denne udtryksretning. Sport er blevet en livsstil og samfundet har adopteret det helt ind i sin kerne,” lyder det fra CIFF.

 

CIFF lukker offentligheden ind

Som del af et bæredygtighedssamarbejde med det amerikanske denimbrand Lee lukker CIFF nu offentligheden ind på messen for at give indsigt i bæredygtighed samt mulighed for at overvære en interaktiv begivenhed. Messen ønsker at sætte fokus på, hvordan brands og forbrugere kan ændre den måde, de forholder sig til gamle beklædningsgenstande ved at give dem muligheden for at give nyt liv til gammelt tøj og restvarer.

Ud over denimbrandet Lee er også stifter og kreativ direktør for Fashion Revolution, Orsola De Castro, stifter af agenturet for bæredygtig mode The Bear Scouts, Dio Kurazawa, den prisvindende designer Bethany Williams og den hollandsbaserede designer Duran Lantink en del af samarbejdet. De vil alle udvikle en række praktiske teknikker og tankeprincipper sammen med Lee for at undersøge lang holdbarhed på tøjet.

Der vil desuden blive afholdt paneldebatter og fremvist kollektioner, hvor der bruges restvarer af denim og såkaldt innovative stoffer fra Lees arkiver.

 

Talks, workshops og paneldebat

Under alle tre messedage på CIFF vil Luisa Traina og Alex Margulis fra trendbureuet Fashion Pill stille skarpt på de nyeste trends og viderebringe brugbare værktøjer via inspirerende talks, præsentationer og workshops.

Onsdag den 29. januar kl. 18.30 vil CIFF afholde en paneldebat med overskriften ’Diversity and inclusion in Danish fashion’ i samarbejde med Scandinavia Standard, som er en engelsksproget platform for skandinavisk livsstil, mode, design og kultur.

Paneldebatten vil finde sted i Village-området på anden sal i Bella Center. Skuespiller og modeikon Amelia Høy vil moderere paneldebatten med Moussa Mchangama, tidligere moderedaktør og medstifter af In Futurum, Vincent Beier, model og kønsaktivist, samt Heidi Laura, journalist og podcaster.

 

Datoer og åbningstider

29.01.20-31.01.20
Onsdag: 09.00-18.00
Torsdag: 09.00-18.00
Fredag: 09.00-17.00

 

Lokation

Bella Center Copenhagen
Center Boulevard 5
2300 København S