Til februar afholdes den nye messe Istanbul Fashion Connection for første gang, hvor hele spektret af modeindustrien vil være repræsenteret under ét tag.

IHKIB (Istanbul Apparel Exporter’s Association) lancerer om en måneds tid den nye messe Istanbul Fashion Connection, der afholdes fra den 9.-12. februar 2022.

300 virksomheder og brands deltager på messen, der afholdes i Istanbul Expo Center. Med den nye messe vil IHKIB lancere en ny platform for den internationale modebranche, og hele spektret af industrien vil være repræsenteret under ét tag: dametøj, herretøj, børnetøj, denim, læder og pels. Derudover vil der være produkter inden for lingeri og strømper samt brude- og festtøj.

Der vil også være workshops og seminarer med fokus på digital transformation, smart clothing, technical textiles og bæredygtighed. Derudover vil trendzoner og modeshows vise de nyeste trends.

Messen afholdes ud fra de gældende restriktioner og med strikse krav til hygiejne.

Fremover vil Istanbul Fashion Connection blive afholdt to gange om året, hvor næste gang er 24.-26. august 2022.

 

Positionere sig som produktionsland

Med messen vil Tyrkiet blandt andet positionere sig over for de europæiske modevirksomheder som et muligt produktionsland. En af de største udfordringer i modebranchen er p.t. problemer i supply chains, der blandt andet medfører forsinkelser. Ifølge en undersøgelse fra McKinsey planlægger 70 procent af de sourcing managers, der deltog i undersøgelsen, at øge deres indkøb fra nærliggende lande inden 2025.

 

Foto: Istanbul Expo Center