Det blev Ranra, som løb med Zalandos Sustainability Award til Copenhagen Fashion Week – en sejr som blev sikret på baggrund af brandets fokus på lang levetid, spændende teknikker og farver.

Til Copenhagen Fashion Week kan man opleve alle de nyeste trends – således også hvad der rører sig inden for bæredygtighed. Netop bæredygtighed er det essentielle i Zalando Sustainability Award, som netop er blevet vundet af brandet Ranra – et brand som har specialiseret sig i outerwear styles, som er designet til brug i naturen og byen. Sejren blev sikret, efter at Ranra havde imponeret juryen med deres miks af farver og teksturer på catwalken, samt muligheden for at forlænge tøjets levetid, da de forskellige styles var meget alsidige. Det skriver Zalando i en pressemeddelelse.

I år er det fjerde gang, at prisen bliver uddelt som et samarbejde mellem Zalando og Copenhagen Fashion Week, og formålet med prisen og samarbejdet er at skabe en mere ansvarlig modeindustri, der inkorporerer bæredygtige alternativer og strategier, som har en mindre skadelig effekt på miljøet. Som begrundelse for sejren fremhævede juryen netop Ranras lokale forsyningsæde og deres blanding af materialer og teksturer.

“Det glæder os at kunne annoncere Ranra som den fjerde vinder af Zalando Sustainability Award ved Copenhagen Fashion Week SS23. Juryen og jeg var imponerede over den smukke brug af farver og den spændende brug af materialer. At kollektionen er kønsneutral, gør den til en virkelig interessant og inkluderende kollektion for vores kunder. Vi ser frem til at samarbejde med Ranra og skabe en capsule-kollektion, der udforsker de fremskridt og innovative tiltag, som Zalandos kunder ønsker,” siger indkøbschef for dametøj hos Zalando og jurymedlem ved Zalando Sustainability Award Alice Marshall.

Med prisen følger 20.000 euro og et samarbejde med Zalando om at skabe en eksklusiv og bæredygtig kollektion. Desuden bliver dele af den kollektion, som blev vist under Copenhagen Fashion Week, gjort tilgængelig for Zalandos 49 millioner kunder på deres 25 europæiske markeder.

Foto: Ranra – Fotokredit: Lasse Bak Mejlvang © Zalando SE