Læs om fem fremtidige tendenser, der understreger, at et smykke ikke bare er et smykke, men i højere grad bliver en forlængelse af bærerens personlige stil og identitet. Gradvist bliver definitionen af smykker og deres virkemidler udforsket og nyfortolket i takt med at smykkernes evne til at understrege en stemning bliver en mere central del af forbrugernes komplette outfit. Grænserne for smykker bliver udvasket og udefinerbare, mens form, materialer og placering bliver nytænkt, og rammerne for smykker bliver åbnet og giver plads til eksperimenterende sammensætninger samt underlagte betydninger. 


Artiklen blev bragt i TØJ nr. 2 2020.


Kreativiteten får frit spil, mens rammerne for, hvad definitionen på et smykke er, bliver udforsket. Med fokus på at finde den personlige stil vil de kreative forbrugere eksperimentere med farver, former og materialer. Væbnet med et forfriskende mod og en søgen efter det, der er anderledes, understreger forbrugerne deres indre værdier om, at der skal være plads til personlig udfoldelse og forskelligheder. Det gør de med finurlige detaljer, en optimistisk frihed og en legende tilgang til livet.

 

 

I en tid, hvor informationerne er svære at sortere i, og der er så mange valgmuligheder, at det synes nærmest umuligt at nå en beslutning, søger forbrugerne overskuelighed og overskud. Derfor er enkelhed et af fremtidens nøgleord, hvilket kommer til udtryk gennem elegante smykker med solide organiske former og polerede overflader, som emmer af tyngde og en kompromisløs sans for detaljen. Klassisk er ikke kedeligt, idet nyfortolkede funktioner og placeringer vil vække opmærksomheden og benytte sig af kroppens former på nye og spændende måder.

 

 

Med en nysgerrighed på, hvad fremtiden vil bringe, og med teknologiens ustoppelige hastighed, findes der inspiration i gamle science-fiction film. Stærke farver, udefinerbare, amorfe former og alternative løsninger sætter stærkt præg på fremtidens smykker og understreger en tid, hvor mulighederne kun venter på at blive undersøgt. Vær derfor ikke bange for at eksperimen­tere med formgivningen eller afprøve nye og udfordrende løsninger på smykkernes placering.

 

Overdrivelse fremmer forståelse, hvilket er lige præcis det, man opnår gennem denne frembrusende trend, hvor store størrelser, mange gentagelser og det ekstra kirsebær på toppen sætter fokus på en fremtid med overflod og personlig udfoldelse. Smykker udvikler sig fra at være den lille detalje, som sætter sidste hånd på værket, til i højere grad at blive en central del af forbrugernes påklædning og personlige identitet.

 

Tag med på en rejse tilbage til en tid, hvor oprindelige nationaliteter levede i symbiose med naturen, hvor den daglige rutine blev bestemt af solens placering på himlen, og hvor hænderne var dybt begravet i kulturens traditionelle håndværk. I en søgen efter at genoprette det respektfulde bånd mellem menneske og natur, vil forbrugerne søge inspiration i historiske kulturer og eksperimentere med naturlige materialer som træ, garn, læder, horn og ben. Formgivningen vil være organisk med et rustikt håndlavet udtryk eller med referencer til det naturskabte.

 

 


Vil du læse flere artikler fra TØJ – Fashion & Business Trends nr. 2? Bladet er udgivet digitalt og tilgængeligt for alle. Læs det her.