Hundredevis af nye farver er netop blevet tilføjet til Pantones samling. Læs med, og få information om nogle af de nye farvekategorier.

Det verdenskendte farvesystem har netop tilføjet 315 splinternye farver, som er specielt udviklet og kurateret til at udfylde de huller, der indtil nu har været i Pantones 2310 farver. De nu i alt 2625 farver bliver tilføjet til alle Pantones systemer inden for Fasion, Home & Interiors.

Hvis du ønsker at vide mere om de nye farver, kan du i denne artikel læse mere om fire af de farvekategorier, som Pantone har valgt at udvide.

 

De nye røde

Passion, handling og individualitet. Rød er i høj grad symbolet på mange stærke følelser hos mennesket. I Pantones udvidede farvesystem har man sørget for både varme og kolde undertoner af den røde farve med navne som ’Fire Whirl’, ’Adrenalin Rush’ og ’Watermelon’ samt dybere vinrøde farver med brunlige nuancer som blandt andet ’Winery’ og ’Maroon’.

 

De nye pink

Pink er ikke længere låst til dens traditionelle status, hvor den associeres med barnlighed eller er afhængig af køn. Pink har fået en klar rolle i nutidens bølge af empowerment, spiritualitet og velvære – det er blevet en livsstilsfarve, som kan bruges af alle uanset køn og alder. De pink nuancer associeres med positivitet, velvære og medfølelse, som alle er nøgleord for fremtiden. Pantone har udvidet sit farvesortiment med både sarte toner såsom ’Slightly Pink’, ’First Blush’ og ’Tender Touch’ samt de mere dramatiske nuancer som ’Sangria Sunset’ og ’Viva Magenta’.

 

De nye lilla

Ifølge Pantone antyder vores tiltrækning af de lilla nuancer vores nyfundne kærlighed og forståelse for naturen og dens blomster. Blomstermotivet ses overalt lige nu – lige fra catwalks til butiksvinduer, hvor de bidrager med en følelse af inspiration og glæde. Blomster fungerer nærmest som en modgift til hverdagens stress og jag. Pantones nye udvalg af lilla nuancer symboliserer et utal af naturens blomster lige fra ’First Bloom’ og ’Pale Pansy’ til mere lavendel-toner som ’Nosegay’ og ’Bonbon’ samt eksotiske nuancer såsom ’Cattleya Orchid’ og ’Beautyberry’.

 

De nye orange

De energiske orange farver fortsætter med at betage os. Ifølge Pantone er det koraltonerne, som er de mest fremtrædende i deres udvidede farvesystem sammen med den lidt køligere tone ’Flamingo Plume’ og efterfulgt af varmere toner som ’Pale Rosette’ og ’Murex Shell’.