Det nystartede brand Levete Room, der ser sig selv som en chic skandinav i Paris, har allerede succes med 250 forhandlere i Danmark, Norge og Sverige. Levete Room lover butikkerne en høj fortjeneste med en mark up på 3,5. Artiklen er et uddrag af en længere portrætartikel bragt i TØJ nr. 1 sektion 2 2018. 

De har skabt en gedigen succes med Soya Concept, makkerparret Torben Brodersen og Thomas Viller. Og måske er de på vej til at gøre det igen med Levete Room?

Levete Room kan glæde sig over at have omkring 250 forhandlere i Danmark, Norge og Sverige, inden den første kollektion på 110 styles er på vej ud i butikkerne lige om lidt.

”Det er en fantastisk start, vi har fået. Det er meget bedre end forventet og budgetteret med,” fortæller en glad Torben Brodersen på mobil fra Shanghai, hvor han er ved at sætte den nye efterårskollektion 2018 i gang.

Skal han sætte ord på, hvorfor det er gået Levete Room så godt i brandets første leveår, peger han på tre forskellige aspekter: En unik profil, en høj mark up og en bundsolid økonomi.

Chic skandinav
En forklaring er Levetes Rooms profil – på hjemmesiden bliver brandet beskrevet som et miks af Paris og Skandinavien:

”Vi har vores helt eget udtryk og går ikke på kompromis med detaljer og kvalitet. Vores kollektioner er med tailored blazere og bukser – alt produceret i Europa. Dertil har vi ultrafeminine silke- og chiffontoppe og strik i 100 procent kashmir, men også jeans og læder, som giver et råt look blandet med de feminine toppe. Vores basic t-shirt er lavet i 100 procent organisk slub-cotton, som giver et lidt casual udtryk,” siger Torben Brodersen, der også fremhæver brandets unikke håndtegnede print som et særligt kendetegn.

En mark up på 3,5
Samtidig kan han love forhandlerne en høj fortjeneste – faktisk en mark up på 3,5. Det kan Levete Room, fordi Torben Brodersen gennem sine 25 år i modebranchen har rejst Europa og Østen tynd og trækker på et stort netværk af gode samarbejdspartnere.

”Normalt vil butikkerne jo have en mark up på cirka 2,5 i det segment, hvor vi ligger. Vi så en plads i markedet til et brand, som butikkerne kan tjene nogle flere penge på. Det har de brug for med de omkostninger til lokaler og personale, der efterhånden er i dag. Det er dog kun noget, vi kan gøre, fordi vores leverandører støtter op omkring projektet,” fastslår han.

Undervejs i flere år
Egentlig var Torben Brodersen og Thomas Viller klar til at starte Levete Room op allerede for et par år siden. De to, der har en fælles fortid i tøjbranchen, havde ideen, men de havde ikke den rette holdopstilling på plads eller fundet den rette chefdesigner – og det er alfa og omega for succes, fastslår Torben Brodersen.

Derfor blev det først i 2017. Efter flere kaffeaftaler mellem Torben Brodersen og Louise Holm Søhøj, der har en bred baggrund fra lignende stillinger i samme segment, meldte hun sig klar som chefdesigner. Hun står for designlinjen sekunderet af en anden god kollega gennem mange år, Pernille Kjærbye, der er den grafiske designer bag de unikke, håndmalede print til Levete Room – alt fra håndtegnede blomstermotiver til computerskabte, grafiske udtryk.


Ovenstående er et uddrag af en længere artikel bragt i TØJ nr. 1 sektion 2 2018.

Som abonnent kan du læse den fulde artikel online her.