Hvad foregår der i underlaget af modebranchen? Massevis af små, grønne spirer kommer til løbende og gør sig forhåbninger om blomstring i fremtiden. TØJ stiller i disse uger skarpt på upcoming modeentusiaster, som præsenterer deres historie, produkter og drømme for fremtiden. 


Brandnavn: Twelvepieces
Stifter og designer: Amir Hassan
Produkt: Tøjbrand


Kort om designeren:
Amir Hassan, oprindeligt fra Egypten, 25 år gammel.


Hvad er historien bag brandet?
Min far har altid været selvstændig som kunstner og maler. Jeg har observeret hans arbejde som lille, hvor han også solgte sine værker. Fascinationen af at han gjorde noget på egen hånd har vokset i mig lige siden. Da jeg mistede min far, tilbage i 2006, var det startskuddet til, at jeg skulle være selvstændig. Jeg mistede noget, jeg virkelig så op til, og derfor besluttede jeg at køre videre med det selv, og skabe grobund for at kunne ’se op’ til mine egne ambitioner i stedet. Min far var jo som sagt kunstner, og jeg kørte videre med det ’kulturelle view’ – min far arbejdede med kombinationen af egyptiske islæt og dansk design. Jeg besluttede at arbejde videre med dén arv på min måde – min talemåde, og det var tøj. Fascinationen af tøj har altid været hos mig.


Hvordan vil du beskrive dit produktsortiment og håndværk?
Den første kollektion, jeg lavede, tog afsæt i fire ord: Justice, Brotherhood, Rebellion og Freedom. Det var de ord, der udsprang fra det arabiske forår. Alt mit tøj skal have en dybere mening, en særlig storytelling samt en stærk visuel identitet. Det er også derfor, jeg (og mit team) tager til Egypten og Marokko for at skyde kampagner; for at kunne arbejde med autencitet.

Jeg vil gerne prøve at udvide diversiteten inden for den danske kultur, og inden for modeindustrien vel at mærke. Mange, som ser vores produkter, der indarbejder arabisk kalligrafi – som ofte symboliserer noget religiøst – misforstår budskabet, fordi de associerer det visuelle med noget negativt, de måske har set på tv. Da jeg startede Twelvepieces fik jeg mange mails angående lige præcis dét – forbrugere, som ikke brød sig om, at jeg prøvede at ’fremme’ og gøre opmærksom på en anden kultur – min kultur. Det vil jeg gerne prøve at ændre og vende til noget positivt. Det virker nogle gange til, at folk kan blive bange for noget, der ser anderledes ud. I min optik indfanger Twelvepieces æstetikken i den egyptiske kultur, som absolut ikke giver anledning til frygt.


Hvad er Twelvepieces’ eksistensberettigelse i branchen?
Jeg vil helt klart fremhæve design-dna’et. Vi startede ud med at lave kollektionerne med tolv elementer, hvor hver style er nummereret. Hvert ’piece’ er eksklusivt, fordi det er limited. Jeg prøver også at fortælle visuelle historier gennem tøjet, som man ikke har set før. Kombinationen af dansk design og egyptisk streetwear – det er en unik sammensætning.

Det er gået rigtig godt med salget. Den første kollektion blev hurtigt udsolgt, og nu har jeg anden kollektion ude – det kører stille og roligt. Jeg har også lagt i støbeskeen til en tredje kollektion, som bliver en Main-line uden nummerering. Vi har talt med forholdsvis mange butikker, der gerne vil have vores ting, men vi er ikke rustet eller gearet til at kunne levere i det omfang – endnu.


Hvad er dine (brandets) drømme for fremtiden?
Jeg vil gerne skabe betydning og være med til at inspirere andre. Jeg nåede min to-års plan på fire måneder, så mine ambitioner har været høje. Jeg vil gerne ud over landegrænserne med brandet. Jeg ser et stort potentiale i, at der er så mange, der allerede kan relatere til historierne ude blandt befolkningen. Jeg vil prøve at skabe noget, der er større end mig selv. Det er ikke et tøjbrand, det er et livsstilsbrand. Der vil også kunne komme andre produkter og produktlinjer i fremtiden.

Twelvepieces har været i Vogue og alle mulige andre af de store magasiner. Det havde jeg ikke forventet ville ske så hurtigt. Det har været en fantastisk rejse at være på, og jeg har lært utrolig meget om mig selv, siden jeg startede op. Jeg er lige fyldt 25 år, og jeg føler stadigvæk, at vi, i teamet, lige er gået i gang.

I lanceringen af den nye Main-Line regner vi med at lukke aftaler med omkring 100 butikker i Europa inden for de næste to år, samt skabe flere eksklusive pop-up shops i Tokyo, New York og Paris.


Læs mere på Twelvepieces’ hjemmeside her


Fik du læst sidste uges ‘Modebranchens græsrødder’?