Sportskoncernen kommer ud af 2022 med en rekordomsætning, men vækstinvesteringer og store engangsomkomstninger giver røde tal på bundlinjen.

Efterspørgslen på Hummels produkter har aldrig været større, og det afspejler sig i regnskabet fra 2022, hvor man netop har offentliggjort den største omsætning i sportsbrandets historie. Her stiger omsætningen med 20 procent fra 1.858 mia. kroner i 2021 til 2.218 mia. kroner i 2022.

For at kunne fortsætte væksten fra de seneste fire år, hvor omsætningen er mere end fordoblet, har Hummel foretaget en stor investering i et nyt distributionscenter i 2022. Derfor bliver rekordoverskuddet fra 2021 på 115 mio. kroner til et underskud i 2022 på 89,5 mio. kroner.

”Vi er stolte over, at vi for andet år i træk sætter ny toplinjerekord og når vores milepæl på 2 mia. kroner. Vi oplever massiv efterspørgsel på vores produkter, og den underliggende forretning er fortsat rigtig sund. Til gengæld har investeringen i et nyt distributionscenter og store engangsomkostninger forbundet med lagerflytningen kostet på bundlinjen,” udtaler Hummels CEO, Allan Vad Nielsen, og uddyber:

”Vi kan se, at vi har fået det optimale ud af vores gamle setup med en fordobling af omsætningen på kun fire år. Hvis vi ønsker at fortsætte vores vækst, har det været nødvendigt for os at investere i et nyt distributionscenter. Det har vi planlagt og arbejdet på i flere år, og selvom det har haft konsekvenser for vores resultat i 2022, giver det os store fordele på lang sigt.”

Ny målsætning frem mod 2028
Med toplinjerekord for andet år i træk sigter Hummel nu efter en ny omsætningsmilepæl på 4 mia. kroner inden udgangen af 2028, mens driftsindtjeningen skal løftes til min. 300 mio. kroner. En vækst, der blandt andet skal realiseres gennem et øget fokus på team sport, onlinesalg og det tyske marked.

”Vi har en ambition om at blive Europas førende team sportbrand, og derfor har vi investeret massivt i en forbedret produktportefølje, nye sponsorater og en øget leveringsevne. Flere af de store aktører efterlader lige nu et hul i markedet inden for både amatør- og professionel sport, og vi ser gode muligheder for at erobre markedsandele på området i de kommende år,” udtaler Allan Vad Nielsen og fortsætter:

”Det gælder ikke mindst i Tyskland, hvor vi fortsat har momemtum og oplever stor vækst. På de seneste tre år har vi tredoblet vores forretning, og det er en tendens, der kun ser ud til at fortsætte. Derfor bliver Tyskland også et vigtigt fokusmarked for at nå vores ambitiøse vækstmål frem mod 2028. Det samme gør vores onlinesalg, der bare fortsætter med at buldre derudad med årlige vækstrater på 50 procent”.

Foruden Tyskland har Hummel også store forventninger til det spanske og franske marked, der begge har rundet et trecifret millionbeløb og oplever stor vækst digitalt og i team sport-kategorien.

Sorte tal på bundlinjen i 2023
Trods de nuværende usikkerheder i markedet forventer Hummel at fortsætte den positive vækst i 2023. Her forudser direktøren en ny toplinjerekord, mens der på indtjeningen bliver tale om et transitionsår – dog med sorte tal.

”Vores dygtige medarbejdere gør en kæmpe indsats hver eneste dag for at løfte Hummel til nye højder, og vi er alle drevet af en ambition om at udfordre de store spillere på markedet. Derfor investerer vi også fortsat i en række operationelle projekter, der kommer til at koste på bundlinjen i år, men som samtidig vil ruste os til at stå stærkere end nogensinde, når vi går ind i 2024,” slutter Allan Vad Nielsen.

Foto: Hummel