Regnskabet for Han Kjøbenhavn Holding ApS viser et millionunderskud i årsresultatet. Se nedgangstallene her.

I regnskabsåret 2015/2016 gik Han Kjøbenhavn Retail frem på flere poster, og årsresultatet steg markant fra 7 t. kroner i 2015 til 305 t. kroner i 2016. Men trods den positive udvikling for retailafdelingen hos Han Kjøbenhavn i forrige regnskabsperiode, har 2017 vist sig sværere påvirket. Årsresultatet i Han Kjøbenhavn Retail ender således på -498 t. kroner.

Der er ligeledes tilbagegang for den legale ejer af Han Kjøbenhavn Retail, Han Kjøbenhavn Holding ApS, som ender med et årsresultat på -10,5 mio. kroner, sammenlignet med -27,3 t. kroner i 2016. Det skyldes blandt andet finansielle omkostninger på over 10 mio. kroner.

Herunder er nogen af årsagene til det markante underskud nedskrivninger, men også omstrukturering, som Han Kjøbenhavn implementerede i løbet af 2017. Omstruktureringen medførte både ny ledelse og ejerkreds.

Læs også: Ny direktør hos Han Kjøbenhavn 

Selskabets egenkapital har også mærket nedgang og slutter på -5 mio. kroner i nyeste regnskab mod et positivt tal på 245 t. kroner i 2016.

Selskabet har tabt mere end 50 procent af virksomhedskapitalen og er derfor omfattet af selskabslovens kapitaltabsregler. Det er ledelsens forventning, at egenkapitalen forventes reetableret ved modtagelse af fremtidige udbytter fra datterselskaber.

Den forholdvis nye topchef for Han Kjøbenhavn, Daniel Hummel, udtaler, at der siden afslutningen på regnskabsåret i september dog har været fremgang at spore for modehuset og der eksisterer en helt tydelig ambition om at vokse på tværs af grænser. Det forventes endvidere, at selskabet efterkaster en forbedret toplinje på mellem 60 og 80 procent i 2018. Det skriver Han Kjøbenhavn i det nye regnskab.

Alt i alt er ledelsen forventningsfulde for det kommende år:

”Kerneforretningen omkring engrossalget er stabiliseret og i vækst, og hele forretningen er tilbage i plus og har været det de seneste fem måneder. Der er positiv drift og dermed lønsum vækst i hele 2018, hvilket naturligvis er meget tilfredsstillende og viser, at den forretningsmæssige transformation, vi har sat i gang, begynder at virke,” det skriver Daniel Hummel i en mail til Finans.

Målet er, at Han Kjøbenhavn-koncernen skal omsætte for omkring 200 mio. kroner inden for en femårig periode.

Kilde: Finans