Noa Noa oplevede i 2018-regnskabet for første gang i lang tid et millionstort overskud. Nu er resultatet i minus igen.

Den danske modevirksomhed Noa Noa er ude i noget af en økonomisk rutsjebanetur.

I længere tid har modevirksomheden kæmpet med at lande overskud og været i hænderne på flere forskellige ejere. Men i 2018 blev Noa Noa solgt til den danske kapitalfond Greystone Special Situations Funds, hvilket så ud til at være en god beslutning. Virksomheden landede nemlig for første gang i lang tid et overskud på 62,7 mio. kroner, efter at kapitalfonden gennemførte kapitalforhøjelser og konverterede gæld til kapital.

Det går dog ikke helt som planlagt for den danske modevirksomhed. Årets resultat er nemlig igen dykket markant og lander på -37 mio. kroner i regnskabet for 2019. Det oplyser Finans.

Ifølge Jørgen Nielsen, der er bestyrelsesformand i Noa Noa, skyldes underskuddet, at man i løbet af 2019 har fortsat med at skære forretningen til. Arbejdet med at rydde op i ikke-rentable butikker har stået på siden 2017. Han er dog positiv over, at driftsresultatet ender med sorte tal.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi befinder os i andet år af vores turnaround-fase. Vi siger farvel til omsætning for omkring 52 mio. kroner, fordi vi har lukket flere tabsgivende butikker. Vi har været igennem en styret proces, der handler om at komme af med de elementer i vores forretningsmodel, vi taber penge på,” siger han, hvortil han tilføjer, at resultaterne fra virksomhedens turnaround skal vise sig allerede i 2020-regnskabet.

Tidligere i år fik virksomheden ny adm. direktør efter halvandet år uden en fast mand på posten.

Foto: Unsplash