Den danske tøjkæde Wagner har tabt over 50 mio. kroner på rekonstruktionen af PWT Group.

Ret hurtigt efter Danmark lukkede ned i marts måned, meddelte den danske modekoncern PWT Group, at de måtte gå i betalingsstandsning.

Siden da er der sket meget hos PWT Group, der fik en redningsplan i hus og hermed en helt ny ejerstruktur.

Ole Koch Hansen, der er adm. direktør i PWT Group, udtalte i en pressemeddelelse i forbindelse hermed:

”Processen har betydet, at vi kan videreføre en markant og dybt rodfæstet tøjvirksomhed i markedet og har skabt et nyt, optimeret og ambitiøst PWT, der med de stærkeste butikker, brands og velvalgte geografiske markeder fremadrettet vil udgøre en stærk samarbejdspartner for vores kunder, leverandører og udlejere.”

Rekonstruktionen har dog været en dyr affære – ikke mindst for tøjkæden Wagner, der sammen med Tøjeksperten drives af PWT Group. Det skriver Finans.

Indtil rekonstruktionen ejede Wagner-familien nemlig 10-14,99 procent af PWT Group, men efter den nye ejerstruktur fremgår de ikke længere på ejerlisten af PWT Group. Og det er altså det, der har kostet familien dyrt.

Helt præcist har familien bag Wagner-kæden mistet 51,3 mio. kroner ved en nedskrivning af det tidligere medejerskab af PWT Group. Det viser det nye årsregnskab for familiens holdingselskab, Wagner Holding Aalborg.

Nedskrivningen får familiens holdingselskab i minus, således at der nu er et underskud på -1,1 mio. kroner mod et overskud på 41,1 mio. kroner ved sidste regnskabsperiode.

Egenkapitalen er dog fortsat solid og udviser et overskud på 238 mio. kroner.

Størstedelen af familiens indtjening kommer i dag fra en ejendomsportefølje, der er opbygget under selskabet Wagner Ejendomme.

Foto: Unsplash