Efter flere måneder med store udsving stiger detailsalget med 0,9 procent i maj. Især kategorien ’beklædning mv.’ hiver detailsalget op.

Der er for alvor kommet gang i kasseapparaterne igen efter en lang periode med usikkerhed og nedgang grundet Covid-19-restriktioner.

Det viser tallene for detailsalget i maj måned 2021 tydeligt. Detailsalget lander nemlig på 115,3 og stiger dermed med 0,9 procent fra april til maj. Det oplyser Danmarks Statistik.

Stigningen får detailsalget i maj til at lande på det tredjehøjeste, der er registreret i statistikkens levetid siden starten af 2000. Det højeste niveau ramte detailsalget i marts 2021, da butikkerne slog dørene op igen.

I perioden marts-maj 2021 ligger omsætningen i detailbranchen 13,7 procent højere end de foregående tre måneder. Udviklingen skal dog ses i lyset af, at perioden december 2020 – februar 2021 var påvirket af nedlukninger.

 

Tøjsalget går mest frem i Danmark

Når der korrigeres for sæsonudsving, er det især en varegruppe, der hiver detailsalget op i maj. Gruppen ’beklædning mv.’ steg med hele 11,5 procent og ender på 104,4 i maj.

Korrigeres tallene udelukkende for prisudvikling, er det også ’beklædning mv.’, der oplevede den største stigning – hele 34,9 procent i maj 2021 sammenlignet med samme måned sidste år.

Eurostats opgørelse af tøjsalget, der dækker over detailhandel med tekstiler, husholdningsudstyr, beklædning og fodtøj, viser, at tøjslaget i Danmark nu er tilbage på samme niveau som før perioden med Covid-19-restriktioner.

Tallene fra Eurostat viser også, at salget af tøj er vendt hurtigere tilbage til det tidligere niveau i Danmark end hos vores naboer i Norge, Sverige og Finland. I april endte det danske tøjsalg nemlig på 97,7 procent af 2015-niveauet, mens Norge, Sverige og Finland endte på mellem 67,9 og 73,8 procent.

 

Kilde: Danmarks Statistik, Eurostat