En ny undersøgelse viser, at flere og flere danskere bruger smartphonen som betalingsmiddel i butikkerne.

Den mobile betaling er blevet yderst populær blandt de danske forbrugere over de seneste par år.

I 2019 skete en ud af ti betalinger i butikkerne nemlig med en smartphone, skriver Børsen, der har oplysningerne fra en undersøgelse foretaget af Nationalbanken om danskernes betalingsvaner.

Ovenstående tal viser, at betalingsformen er fordoblet i popularitet fra 2017 til 2019.

Det er både med Apple Pay, dankort-appen, Paypal og Google Pay, som kunderne bruger som betalingsmiddel, men også Mobilepay står for en stor andel af de mobile betalinger. Det kan presseansvarlig hos Mobilepay, Peter Kjærgaard Kriegbaum, bekræfte overfor Børsen.

”Hvert år har vi oplevet høj vækst, og i det år, hvor analysen sluttede (2019, red.), nåede antallet af butikker med Mobilepay op på 140.000,” siger han.

Det er særligt personer under 40 år, der gør brug af de mobile betalingsmetoder, men under coronapandemien er flere ældre forbrugere også hoppet med på vognen.

”Corona har helt klart været med til at skabe en øget opmærksomhed om, hvor effektivt, og i øvrigt også hvor rent og sikkert, det er at handle med mobile betalinger, hvor du ikke skal røre ved dit kort eller en dankortterminal,” siger Peter Kjærgaard Kriegbaum.

Man skulle tro, at pandemien havde været med til at fjerne fokus fra brugen af kontanter, men en anden ny analyse fra Nationalbanken viser, at det ikke er tilfældet. Faktisk er brugen af kontanter vokset fra gennemsnitligt at være på 19 procent under nedlukningen til at være på 22 procent under genåbningen.

Foto: Unsplash