Kæden af bæredygtige ministormagasiner har indgivet konkursbegæring, da det ikke har været muligt at indhente den nødvendige kapital for overlevelse. 

Censuum, der talte tre stormagasiner, var ude med et råb om hjælp for blot en måned siden. De havde desperat brug for kapital, hvis virksomheden skulle overleve. Sådan gik det desværre ikke.

“Vi kunne desværre ikke skaffe nok kapital til at sikre de danske Censuum’er i denne hårde krise tid. Derfor måtte vi desværre trykke på nødstop for det hele,” skriver grundlægger Dion Guldbjerg i en kommentar på LinkedIn. Han fortsætter:

“For få dage siden kom jeg til håbløshedstidspunktet, som man kun kender, hvis man skal træffe den sværeste direktørbeslutning af dem alle. Det er ikke fordi, man giver op, men fordi man rammer et tidspunkt, hvor det ikke giver forretningsmæssigt mening at fortsætte driften, fordi man ikke vil tilføre andre forretninger eller personer et større tab.”

Censuum blev grundlagt i 2020, kort før pandemien ramte verden. Konkursen betyder lukning af alt virksomhedens onlineaktivitet samt lukning af de tre fysiske butikker i henholdsvis København, Lyngby Storcenter og deres nyeste satsning i Københavns Lufthavn.

Foto: Censuum