Som følge af Covid-19 melder halvdelen af danske sko- og tøjbutikker om et tab på 90 procent af omsætningen. En stor dansk skokæde fortæller, at salget i de åbne butikker ligger under indeks 15.

Nye tal viser, at salget i de danske mode- og skobutikker er stillestående på grund af Covid-19-udbruddet. Det er især tvangslukningerne af storcentre samt lukningerne grundet forsvundet kundetrafik, som presser virksomhederne. Det oplyser Finans.dk.

Erhvervsorganisationen Dansk Detail, som organiserer virksomheder med salg af mode og sko, har netop gennemført en undersøgelse blandt 201 medlemsvirksomheder. De er blevet spurgt om omsætningen i den forgangne uge i marts sammenlignet med samme periode i fjor.

Hele 95 procent af virksomhederne melder om tilbagegang i omsætningen. Halvdelen af butikkerne har tabt 90 procent af omsætningen, mens 33 procent har mistet alt salg. Den sidstnævnte gruppe omfatter blandt andet centerbutikker, som er tvangslukkede.

”Det er virkelig en alvorlig situation. Branchen er tilfreds med, at der politisk er vedtaget hjælpepakker, som skal afbøde nogle af virkningerne. Desværre er jeg, som tiden går og effekten ruller, bekymret for, om det er nok. Og at der allerede er behov for flere løsninger,” mener adm. direktør i Dansk Retail, Jens Birkeholm.

 

Dansk skokæde er hårdt ramt

Skoringen er en af de detailkæder, som er i dyb krise lige nu. Skokæden har 100 danske butikker, hvoraf kun 24 stadig er åbne.

”Skobutikkerne sidder i en meget vanskelig situation. Marts til maj er de store måneder for salg af forårssko. Der er købt ind, så butikkernes lagre er fyldt helt op med de nye sko. For hver dag der går, mister det varelager værdi. Uanset hvornår der igen kan åbnes butikker, kommer vi til at sælge dem med rabat og tab,” siger adm. direktør i Shoe-d-Vision, Frank Siim Sørensen, til Finans.

Frank Siim Sørensen nævner ligeledes, at de åbne butikker har et martssalg, som ligger under indeks 15 sammenlignet med samme periode i 2019.

Skoringen er ligesom andre detailkæder konstant i dialog med både leverandører og udlejere af butikslokaler om stop for nye ordrer, kredit på betalinger og andre løsninger i en tid uden likviditet.