Zliide har udviklet en ny intelligent alarmbrik, der gør det muligt for forbrugere at betjene sig selv. Alarmbrikken er monteret på alle produkter i butikken, som man kender det fra de klassiske alarmbrikker, der i dag bliver taget af produkterne ved kassen af butikspersonalet.
For nogle år siden stod nuværende CEO i Zliide – Morten Møgelmose – i London og skulle købe en T-shirt. Han stod i kø i 15 minutter, bare for at få lov til at betale. Folk bagved begyndte at forlade butikken, fordi de blev frustrerede: “Det må man kunne gøre smartere,” var han overbevist om.
“Vi ser et onlinemarked, som på det sidste har set megen turbulens. Folk kan godt se problemerne ved at skulle returnere varer i de fysiske butikker eller på posthuse. Og at se udviklingen – hvor teknologien buldrer frem – men hvor der ikke findes andre løsninger, trickede for alvor ideen om den intelligente alarmbrik,” fortæller Morten Møgelmose til TØJ.
Når en kunde ønsker at købe et produkt med Zliide, bruger kunden sin telefon til at interagere med alarmbrikken gennem Zliide-applikationen. Kunden kan se alle de relevante informationer om det pågældende produkt og har mulighed for at købe det. Købet kan gennemføres med et enkelt klik i applikationen, og når betalingen er gennemført, vil kunden selv kunne tage alarmbrikken af produktet – en proces, som kun tager 15-20 sekunder.
Efter købet kan kunden shoppe videre eller forlade butikken uden at skulle i kontakt med butikspersonalet eller stå i kø ved kassen. Hvis en kunde forsøger at forlade butikken med et produkt, som der ikke er betalt for, vil de eksisterende alarmporte i butikken opfange dette, og advare personalet med en alarm.
Kundedata og markedsføring
“Kunderne bliver mere og mere kræsne og bevidste – derfor er vi nødt til at være i front,” lyder det fra Morten Møgelmose.
De intelligente alarmbrikker opsamler en lang række data om, hvad der sker i den enkelte butik. Butikken eller koncernen vil kunne se præcist, hvilke kunder der har været i butikken, og hvilke produkter den enkelte kunde har interesse for i forskellige grader. Det vil også være muligt at analysere aktiviteten i butikkens prøverum.
Når en kunde har været aktiv i en butik, efterlader det et spor af kundens interesser og præferencer. Butikker, brands og koncerner kan med denne viden tilrette deres markedsføring meget specifikt til den enkelte forbruger, og hermed udsende deres markedsføring og tilbud til den pågældende forbruger gennem Zliide-applikationen.
Alle forbrugerne vil modtage relevant markedsføring, hvilket er vigtigt for at skabe gode relationer mellem forbruger og brand/butik. Dette giver butikkerne mulighed for at effektivisere markedsføring og tilbud, lave personligere shopping-guides og skabe en bedre omnichannel-oplevelse.
Systemet fungerer som en ’plug and play solution’, der integrerer direkte med butikkens eksisterende ERP-system samt butikkens eksisterende alarmporte.
Ifølge Morten Møgelmose har produktet blandt andet eksistensberettigelse i sit ‘quick-fix’-setup, som kan tage sig af ovenstående problematikker lige nu og her:
“Det er et produkt, som på mange måder løser problemet i morgen. Vi har ikke råd til at vente. På længere sigt er det ikke sikkert, at løsningen skal være en alarm, men det er en market-opportunity lige nu og her,” afslutter han til TØJ.