Gå fra at være sælger til rådgiver

Butikkerne er pressede af nethandel som aldrig før. Som tøjsælger er det vigtigt at se tøjet, som det skal bruges og via enkle redskaber skabe mersalg i butikken. I bogen ’Styling & mersalg – en praktisk værktøjskasse til modebutikker’ får du svar på, hvordan du går fra at sælge til at vejlede.

Står kunden i butikken og prøver en nederdel fra butikken med sine egne nylonstrømper, der stopper under knæet og ikke ser smart ud, så er det sjældent nederdelen bliver solgt. Det gør hverken noget godt for kunden eller nederdelen. Det kan derfor være en fordel at finde sko, bluse, jakke og tilbehør, der er med til at vise nederdelen, hvordan den tager sig bedst ud.

Liselotte Thygesen guider i sin bog ’Styling & mersalg -en praktisk værktøjskasse til modebutikker’, hvordan man som medarbejder skal skabe mersalg i butikken. Liselotte Thygesen arbejder til dagligt som professionel stylist for tøjproducenter, tøjbutikker og private via sin virksomhed Stylechange. Her er et af grundprincipperne, at tøjet skal ses, som det skal bruges. På den måde kan man gå fra at være sælger til at blive rådgiver.

”Da kunden som regel ikke selv tænker på at tage ekstra ting med i prøverummet for at prøve tøj, er der her en oplagt mulighed for at lave et mersalg. Desuden er det dig som sælger, der kender butikken og ved, hvad der sælger og passer – det gør kunden ikke. Måske ligger varerne nede bagved, og her er det slet ikke sikkert, at kunden når ned. Derfor skal du finde det for kunden. Ofte ender kunden med at købe flere af de viste varer sammen med den første style,” fortæller Liselotte Thygesen.

I dag er butikkerne pressede af onlinehandel, fordi salg af tøj er den hurtigst voksende post på nettet. I bogen kan du lære, hvordan du kan give dine kunder det, de gerne vil have i form af service, viden og oplevelser.

Her kan du se et par tips fra bogen:
1. Kunden skal se godt ud – men det skal nederdelen også
2. Lav et færdigt ’look’, så kunden kan se, hvordan han/hun kommer til at se ud. På den måde får du også vist flere af dine varer.

Køb bogen her.