Nye tal fra Danske Bank over forbrug på betalingskort og Mobilepay viser, at forbruget i ugen for genåbningen nåede tilbage til normalt niveau.

I en ny rapport fastslår Danske Bank, at danskerne shoppelyst ikke var faldet helt bort efter flere måneder med nedlukning af de fysiske butikker. I ugen for genåbningen – fra den 1. til den 8. marts – nåede det generelle forbrug med betalingskort og Mobilepay nemlig tilbage på et normalt niveau.

Sammenlignet med normalen steg forbruget i detailhandlen, hvor supermarkeder er ekskluderet, med 31 procent i genåbningsugen. Til sammenligning var salget i detailhandlen 10 procent under normalen ugen før genåbningen.

Ifølge Danske Bank er udviklingen drevet af de fysiske butikker, hvor forbruget nu er 7 procent over normalen. Tager man forbehold for faldet i forbruget af kontanter, er forbruget i den fysiske detailhandel tilbage på et normalt niveau – men ikke meget mere end det, påpeger rapporten. Det er dog stadig en meget interessant udvikling, mener Danske Bank, når man tager i betragtning, at storcentre og store butikker stadig ikke har fået lov til at åbne.

”Overordnet set ser de første tal fra genåbningen stærke ud for detailhandel, og det er opmuntrende at se, hvor hurtigt forbrugere er vendt tilbage til normal adfærd. Genåbningen er stadig kun delvis, og i mange brancher – inklusive de fleste tjenester – forbliver forbruget ekstremt lavt og vil forblive lavt, indtil de er inkluderet i genåbningen,” lyder det i rapporten.

Salget af tøj tog et spring opad med en stigning på 30 procent i genåbningsugen. Et spring, der ifølge Danske Bank, skyldes en markant vækst i aktiviteten i de fysiske butikker, der gik fra nul aktivitet før genåbningen til et normalt aktivitetsniveau i ugen for genåbningen.