Som den første dagligvarekæde i Danmark har Lidl nu offentliggjort en liste på de omkring 650 virksomheder, der står bag produktionen af kædens privat-label-sortiment af tøj og sko.

Nu bliver gennemsigtighed en del af virksomhedsfilosofien hos Lidl, som offentliggør listen over de producenter, der fremstiller detailkædens private-label-produkter inden for tekstiler og sko.

Listen opdateres hvert halve år med navne og adresser på samtlige produktionssteder.

”Som detailkæde i Danmark arbejder vi for socialt forsvarlige og miljøvenlige vilkår hos vores producenter, og med offentliggørelsen af vores leverandørliste for tekstiler og sko ønsker vi at tage det første skridt i branchen og dermed skabe mere gennemsigtighed i vores forsyningskæde,” udtaler CCO for Lidl, Mikko Forsström, i en pressemeddelelse.

Listen kan downloades her.

Bæredygtighed og skrappere etik 
I den bæredygtige ånd har Lidl, som en del af sin CSR-strategi, også arbejdet med at implementere mere grønne løsninger i jagten på en bedre fremtid for både miljøet og de ansatte hos kædens leverandører:

”For Lidl betyder bæredygtig handel at opfylde vores løfte om kvalitet hver dag og at påtage os vores ansvar inden for sortiment, medarbejdere, miljø, samfund og forretningspartnere langs hele værdikæden,” siger Mikko Forsström.

Ifølge organisationen Dansk Initiativ for Etisk Handel skaber initiativerne fra Lidl præcedens for mere etisk handel og fokus på fælles løsninger med henblik på globale værdikæder:

”Hos Dansk Initiativ for Etisk Handel arbejder vi for at fremme ansvarlig handel, der respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder, hensynet til miljø og klima og bidrager til en global bæredygtig udvikling. Lidls seneste initiativ for en åben leverandørkæde for deres tekstiler og sko-artikler skaber øget gennemsigtighed og er et nyt og interessant skridt i retning af at indfri dette mål,” siger direktør for Dansk Initiativ for Etisk Handel, Mikkel Stenbæk Hansen.

I dag har Lidl 115 dagligvarebutikker og mere end 2.550 medarbejdere på landsplan.