I år kan Magasin du Nord Fashion Prize fejre sit tiårs jubilæum, og jubilæet bliver både markeret ved et navneskifte og en fejring af den entreprenørånd og innovative tankegang, som er kendetegnende for prisens grundlæggere.

For ti år siden grundlagde Theodor Wessel og Emil Vett Magasin du Nord Fashion Prize, og med tiåret for prisens grundlæggelse følger nu et navneskifte til ‘Wessel & Vett Fashion Prize’ for at markere prisens uafhængighed fra Magasin. Det skriver Wessel & Vett Fashion Prize i en pressemeddelelse.

I det nye setup eksisterer der et tæt samarbejde mellem CPHFW og CPHFW NewTalent, hvorfor vinderen af prisen bliver tilbudt åbnings-slottet til deres show og det at være en del af CPHFW NewTalents showroom under Modeugen til februar næste år.

Wessel & Vett Fashion Prize er Nordens mest prestigefyldte og indflydelsesrige modepris, som blandt andet bliver støttet af Kronprinsesse Mary og internationale modebrands. Over de seneste ti år er der blevet delt priser og mentorforløb ud til nystartede virksomheder, der siden er gået hen og blevet store stjerner.

Jubilæet bliver markeret den 9. november ved, at Kronprinsesse Mary uddeler en førstepræmie på 500.000 kroner, hvilket er den største præmie i regionen. Årets fire finalister er Nicklas Skovgaard, Iso.Poetism (Tobias Birk Nielsen), Sophia Khaled og Birrot, og alle blive bedømt ud fra kriterierne fashion/original design, business/entrepreneurship og branding.

Årets mentorer er alle ledende figurer inden for industrien og tæller Nicolaj Reffstrup, Silas Adler, Sophie Bille Brahe, Anne Sofie Møller og Rebekka Bay og de følger hver især finalisterne fra august og indtil ceremonien i november.

”For ti år siden grundlagde vi Wessel & Vett Fashion Prize for at støtte dansk design. Vi er utroligt stolte af vores tidligere vindere og finalister. I år har vi grebet muligheden i forbindelse med tiårsjubilæet til at ændre prisens format, idet vi anerkender, at fremtidens mode er i gang med at ændre sig. Der bliver forlangt mere og mere af nutidens unge designere, når de træder ind i en industri, som er i gang med at genopfinde sig selv,” siger grundlægger af Wessel & Vett Fashion Prize Nina Wedell-Wedellsborg.

Også CEO for Copenhagen Fashion Week, Cecilie Thorsmark er glad for samarbejdet:

”Jeg er utroligt glad for, at vi hos Copenhagen Fashion Week er i gang med at formalisere vores samarbejde med Wessel & Vett Fashion Prize. Unge talenter er livsnerven i den danske modeindustri, og hos CPHFW er vi dedicerede til at styrke vores støtte til designere, som er på vej frem. Jeg håber, at prisen bliver en mulighed for designerne til at opbygge deres brands, og at de kan blive eksponeret over for et globalt publikum.”

Tiårs-jubilæet bliver ydermere markeret med en udstilling med tidligere vindere på Magasin Museet i København til februar.