Forbrugerne har spenderet mere på beklædning og fodtøj det seneste år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at tøjsalget er gået frem med over 26 procent i januar-november 2021 sammenlignet med samme periode året før.

Det tyder på, at det samlede danske detailsalg kommer til at klare sig bedre i 2021 end i 2020.

Nye tal fra Danmarks Statistik konkluderer, at det samlede detailsalg ligger 5,1 procent højere i perioden januar til september 2021 end i samme periode året før.

Kaster vi et blik på hovedbrancherne, ligger hele seks ud af syv brancher i perioden over deres niveau for 2020.

Særligt én branche stikker af – nemlig ’Beklædning og fodtøj’, der steg med hele 26,4 procent i perioden.

 

November med mindre fald

Trods de meget positive takter for det samlede detailsalg år til dato, falder detailsalget for november måned en smule. Fra oktober til november falder det samlede detailsalg således med 0,3 procent.

Salget fra september til november faldt med 0,5 procent sammenlignet med de tre foregående måneder.

Ifølge Danmark Statistik skal udviklingen i detailsalget ses i forlængelse af de store udsving tidligere på året på grund af Covid-19-restriktioner.

”Den samme tendens ses i konjunkturbarometer for detailhandel, hvor der forsat er meldinger om, at den faktiske omsætning er faldende, mens forventninger til fremtiden stadig er positiv dog i mindre grad end tidligere,” lyder det fra Danmarks Statistik.

 

Fravær af Black Friday-effekt

I slutningen af november løb årets store tilbudsdag – hos mange detailhandlere nu udvidet til en hel uge – Black Friday af stablen. Effekten af Black Friday kan dog ikke ses tydeligt i detailsalget for november.

Trods en stigning i ’Andre forbrugsvarer’ med 1,2 procent er det ikke nok til at veje op for faldet i de to andre hovedgrupper – ’Beklædning mv.’ med et fald på 4,4 procent, og ’Fødevarer og andre dagligvarer’ med et fald på 1,1 procent fra oktober til november.

 

Foto: Pexels