Forventningerne til de kommende 12 måneders e-handelskøb viser i juni, at forbrugerne regner med at øge forbruget online – dog ikke i samme mængde, som vi har set det sidste år. “Vi bremser ikke, vi letter bare foden fra speederen,” siger e-handelsdirektør Niels Ralund.

I takt med at flere og flere danskere bliver vaccineret, vender hverdagen så småt tilbage til det, vi kendte før Covid-19.

Det viser sig i e-handelsanalysen fra Dansk Erhverv – særligt i en kategori, der det sidste 1,5 år har været svært ramt af pandemien. Salget af rejser gør nemlig et stærkt comeback og er næsten på niveauet fra før corona, lyder det.

Det betyder også, at salget af rejser i juni 2021 lige akkurat overgår salget af tøj, sko og accessories, som ellers i flere måneder har været den mest købte kategori online.

Rejser udgjorde 19 procent af forbruget i juni, mens salget af tøj, sko og accessories udgjorde 18 procent. Målt på antallet af handler er modekategorien dog stadig størst med 19 procent.

 

Fart i onlinehandel aftager

Ifølge Dansk Erhverv var juni en god e-handelsmåned, hvor lige godt halvdelen af danskerne handlede online inden for den seneste uge. Hele 74 procent af danskerne handler generelt set online mindst en gang om måneden.

“Gennemsnitsprisen pr. køb er også steget – det hænger selvfølgelig sammen med rejse-comebacket – men det er også positivt,” siger e-handelsdirektør Niels Ralund.

E-handlen har god grund til at fortsætte optimismen. Forventningerne til de kommende 12 måneders e-handelskøb viser nemlig i juni, at forbrugerne regner med at øge forbruget online. 15,6 procent forventer at købe mere de næste 12 måneder, mens 8,9 procent forventer at købe mindre. Det er dog lavere, end det vi har set de sidste mange måneder, hvilket ifølge e-handelsdirektøren er helt forventeligt.

“Det er lavere end de sidste 12 måneder, men vi skal tænke på, at de har været meget specielle på grund af corona: Mere end hver tredje forbruger mener, at de har handlet mere online de seneste 12 måneder sammenlignet med tidligere. Derfor er det kun forventeligt, at lidt flere vil holde igen. For at gentage mig selv: Vi bremser ikke, vi letter bare foden fra speederen, og det er der nok mange, der hilser velkommen,” afslutter Niels Ralund.

Foto: Unsplash